Salata Coleslaw
6 linguri otet
1 lingura faina
1 lingurita mustar
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
6 linguri smantana
20 g unt sau margarina
300 g varza alba
150 g morcovi
2 tulpini telina
Se pun intr-o cratita amestecand continuu 6 linguri apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul si se lasa la foc mic pana ce dau in clocot;
Se adauga smantana si untul si se amesteca pana se topesc. Se toarna sosul intr-un castron, se incorporeaza legumele taiate fasii subtiri si se lasa cel putin 2 ore
Salata de beouf
1borcan castraveti la otet
1 borcan gogosari la otet
6 cartofi
5 morcovi potriviti
1borcan mazare
maioneza
sare
Se curata morcovii si se pun la fiert impreuna cu cartofii. Se fierb (cartofii nu se curata de coaja) si se spala mazarea, intre timp pana se fierb cartofii si morcovii, se toaca gogosarii si castravetii marunt. Dupa ce morcovii s-au fiert se toaca marunt, iar cartofii se curata de coaja si se toaca, toate se pun intr-o oala sau un vas mai mare si se amesteca toate cu maioneza si se pune sare dupa gust, dupa care se pune pe un platou si se poate orna cu castraveti si gogosari murati si cu oua fierte taiate felii.
Se poate adauga de asemenea carne de pui (fiarta si tocata in bucatii mici) si putin iaurt.
Salata greceasca
20 de cuburi de branza,10-15rosii,ceapa 3 fire,doua oua,15castraveti,otet,ulei.
Taiati branza cubulete taiati tosile felii, ceapa tot felii, ouale le fierbeti cinci minute dupa aceea le taiati felii, taiati castravetii felii si dupa aceea puneti otet si ulei. Pofta buna!
Salata evreiasca
400 gr cascaval, 4 oua fierte, usturoi dupa gust, smantana, maoineza
Se da prin razatoarea mica cascavalul, ouale fierte, se piseaza usturoiul, si se adauga smantana, cat sa formeze o pasta. Se serveste pe paine prajita sau intr-un bol, acoperita cu maioneza. Pofta buna
Salata Waldorf Astoria
2 mere acrisoare
3 tulpini de telina americana sau 1/2 telina mijlocie
4 linguri maioneza
10- 15 nuci (miezul)
15 cirese zaharisite
3 felii de ananas din compot
sucul de la o lamaie
sare, piper
Se cojesc merele, se taie in cubulete mici, se stropesc cu suc de lamaie sa nu innegreasca. Se taie marunt tulpinile de telina, fara frunze. Daca folosim telina radacina se rade pe razatoare mijlocie. Se taie cuburi ananasul. Se amesteca totul, se adauga nucile zdrobite, ciresele, sare si piper, maioneza si se amesteca bine. Se serveste 1/2 - 1 ora dupa preparare, pt. ca gusturile sa fie absorbite de ingrediente
Crema de brinza de vaci
250 gr brinza de vaci
1 ceapa verde
1 ridiche
marar
smintina sau iaurt
sare
Ceapa verde,ridichea si mararul se toaca foarte marunt.se adauga in brinza.se pune sare dupa gust si smintiuna sau iaurt doar atit cit brinza sa devina pastoasa.
6 linguri otet
1 lingura faina
1 lingurita mustar
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
6 linguri smantana
20 g unt sau margarina
300 g varza alba
150 g morcovi
2 tulpini telina
Se pun intr-o cratita amestecand continuu 6 linguri apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul si se lasa la foc mic pana ce dau in clocot;
Se adauga smantana si untul si se amesteca pana se topesc. Se toarna sosul intr-un castron, se incorporeaza legumele taiate fasii subtiri si se lasa cel putin 2 ore
Salata de beouf
1borcan castraveti la otet
1 borcan gogosari la otet
6 cartofi
5 morcovi potriviti
1borcan mazare
maioneza
sare
Se curata morcovii si se pun la fiert impreuna cu cartofii. Se fierb (cartofii nu se curata de coaja) si se spala mazarea, intre timp pana se fierb cartofii si morcovii, se toaca gogosarii si castravetii marunt. Dupa ce morcovii s-au fiert se toaca marunt, iar cartofii se curata de coaja si se toaca, toate se pun intr-o oala sau un vas mai mare si se amesteca toate cu maioneza si se pune sare dupa gust, dupa care se pune pe un platou si se poate orna cu castraveti si gogosari murati si cu oua fierte taiate felii.
Se poate adauga de asemenea carne de pui (fiarta si tocata in bucatii mici) si putin iaurt.
Salata greceasca
20 de cuburi de branza,10-15rosii,ceapa 3 fire,doua oua,15castraveti,otet,ulei.
Taiati branza cubulete taiati tosile felii, ceapa tot felii, ouale le fierbeti cinci minute dupa aceea le taiati felii, taiati castravetii felii si dupa aceea puneti otet si ulei. Pofta buna!
Salata evreiasca
400 gr cascaval, 4 oua fierte, usturoi dupa gust, smantana, maoineza
Se da prin razatoarea mica cascavalul, ouale fierte, se piseaza usturoiul, si se adauga smantana, cat sa formeze o pasta. Se serveste pe paine prajita sau intr-un bol, acoperita cu maioneza. Pofta buna
Salata Waldorf Astoria
2 mere acrisoare
3 tulpini de telina americana sau 1/2 telina mijlocie
4 linguri maioneza
10- 15 nuci (miezul)
15 cirese zaharisite
3 felii de ananas din compot
sucul de la o lamaie
sare, piper
Se cojesc merele, se taie in cubulete mici, se stropesc cu suc de lamaie sa nu innegreasca. Se taie marunt tulpinile de telina, fara frunze. Daca folosim telina radacina se rade pe razatoare mijlocie. Se taie cuburi ananasul. Se amesteca totul, se adauga nucile zdrobite, ciresele, sare si piper, maioneza si se amesteca bine. Se serveste 1/2 - 1 ora dupa preparare, pt. ca gusturile sa fie absorbite de ingrediente
Crema de brinza de vaci
250 gr brinza de vaci
1 ceapa verde
1 ridiche
marar
smintina sau iaurt
sare
Ceapa verde,ridichea si mararul se toaca foarte marunt.se adauga in brinza.se pune sare dupa gust si smintiuna sau iaurt doar atit cit brinza sa devina pastoasa.