Gulii cu smatana:
Ingrediente: 4-5 gulii, 2 linguri unt, 1 lingurita de faina, 1 cana smantana, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se curata guliile si se pun sa fiarba intregi cu apa calda si sare. Cand sunt fierte, se scot, se taie in doua si se aseaza intr-o cratita cu unt si sare. Se acopera cu smantana in care s-a desfacut o lingurita de faina si eventual subtiata cu apa in care au fiert guliile. Se tine amestecul pe foc mic un sfert de ora, ca sa fiarba bine faina, apoi se ia cratita de pe foc si se serveste mancarea calda, cu piper macinat deasupra.
Rezultat:
Ingrediente: 4-5 gulii, 2 linguri unt, 1 lingurita de faina, 1 cana smantana, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se curata guliile si se pun sa fiarba intregi cu apa calda si sare. Cand sunt fierte, se scot, se taie in doua si se aseaza intr-o cratita cu unt si sare. Se acopera cu smantana in care s-a desfacut o lingurita de faina si eventual subtiata cu apa in care au fiert guliile. Se tine amestecul pe foc mic un sfert de ora, ca sa fiarba bine faina, apoi se ia cratita de pe foc si se serveste mancarea calda, cu piper macinat deasupra.
Rezultat: