RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Turta dulce

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Turta dulce Empty Re: Turta dulce Sam 4 Oct 2008 - 15:49

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Turta dulce


Ingrediente:
300 gr. faina
250 gr. zahar
5 oua
1 canita (pt. cafea) miere
1 canita ulei
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
100 gr. nuci (taiate cu cutitul)
1 lingurita scortisoara pisata
1 varf de cutit cuisoare pisate
coaja de lamaie
esenta de vanilie
zahar pudra

Mod de preparare:

Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se amesteca cu zaharul, se adauga pe rand, siropul de zahar ars, alternand cu faina. Se pune mierea intr-o craticioara, se incalzeste, se trage de pe foc si se adauga bicarbonatul. Se formeaza o spuma, deci craticioara trebuie sa fie putin mai mare, pentru a permite umflarea. Se continua preparatul adaugand pe rand, mierea cu bicarbonatul, alternand cu uleiul. Se adauga scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si nucile taiate si trecute prin faina. Albusurile de la cele 5 oua se bat bine si se amesteca usor cu aluatul de mai sus. Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie, se unge hartia cu ulei si se toarna aluatul, nu mai mult de 2/3 din volumul tavii. Se coace in cuptor incalzit din timp, la foc potrivit cca 45 – 50 minute. Dupa coacere, se desprinde hartia, cand s-a racit se presara cu zahar pudra.

EDIT MNiko: publicat in 8.10.2008

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum