RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Sempervivum tectorum (urechelnita)

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Sempervivum tectorum (urechelnita) Empty Sempervivum tectorum (urechelnita) Joi 11 Iun 2009 - 9:46

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Denumiri populare: argintura, buruiana porcului, curechiul stanii, frunzar, ghintura, iarba ciutei, iarba lupului, iarba tunului, iarba de urechi, iarba grasa, jintera, nevastuica, oloisa, oreclesnita, prescurarita, tata mielului, urechea iepurelui, urechea matei, urechiusa de stanca, varza de stanca, verzisoara.

In traditia populara:
era cultivata adesea pe acoperisuri. Se va din frunze se intrebuinta contra durerilor de urechi.
Frunzele se mai puneau pisate pe bataturi, iar seva pe negi. Cu seva de la planta se faceau pansamente la umflaturi si arsuri, la branca si hemoroizi, iar sucul diluat cu apa se lua in stomatite afte.
La fel se folosea in durerile de ochi facute cataplasme externe.
Compozitia chimica: ne studiata.

Actiuni farmacologice:
antiinflamatoare, cicatrizanta, antibiotica- distruge microbii, sucul se poate folosi si la disparitia petelor si pistruilor. Este astringenta, sedativa, diuretica, antispasmodica, hemostatica, elimina viermii intestinali.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni nervoase si renale, afectiunile urechii- chiar infectii, afectiuni cutanate, afte, arsuri, bataturi, cancer uterin si de piele, diaree, dureri de urechi, febra, hemoroizi, intepaturi de insecte, pecingine, pete pe piele, pistrui, stomatite, viermi intestinali.

-2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 l apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 4 cani pe zi intern.
-Suc proaspat stors se pune pe rani extern sau se picura in ureche. Intern se poate lua 20 ml suc o data mai multe zile la rand.

-3 lingurite de planta se pune la 250 ml apa si se fierb 5 minute. Se strecoara si se folosesc la spalaturi in cazul cancerului de piele sau uterin.
-Praf din planta uscata se va pune pe rani sau se va lua intern cate un varf de cutit, care se va tine sub limba timp de 10 minute, dupa care se inghite. Se poate face de 3-4 ori pe zi cu 30 minute inainte de mese.

-Frunze proaspete se aplica sub pansament pe bataturi zilnic pana la trecerea bataturilor.
_Pentru negi sau pete se unge cu sucul plantei sau cu frunza strivita de mai multe ori pe zi.


Se mai numeşte şi urechea iepurelui, iarba lupului etc. Este o plantă erbacee perenă, întâlnită pe stânci sau cultivată în grădină. Răspândită în regiunea montană din Europa, conţine tanin, principii amare, mucilagii, acid malic, malat de calciu. Înfloreşte în perioada iulie–septembrie. Seminţele sunt liniar alungite. În medicină, frunzele sunt utilizate pentru tratarea mucoasei bucale inflamate, împotriva diareei violente, în urticarie şi înţepături de insecte. Pentru mărirea diurezei, combatarea febrei şi a viermilor intestinali, se macerează 200 g frunze propaspete într–un litru de vin roşu de calitate. Frunzele se indică a fi bine pisate. Se lasă la macerat 3–4 zile. Se bea câte o jumătate de pahar, de 3 ori pe zi. Pentru eliminarea viermilor intestinali se va administra pe stomacul gol. În afecţiuni nervoase se administrează câte o linguriţă de suc extras din frunze. Pentru tratarea afecţiunilor urechii se extrage sucul proaspăt care se picură în ureche. Pentru tratarea bătăturilor se aplică frunzele proaspete care se schimbă la 12 ore. În caz de hemoroizi se pun cataplasme cu frunze proaspete. Pentru înlăturarea pistruilor se tamponează locul de mai multe ori pe zi, cu suc proaspăt de urechelniţă.


P.S. si suculenta noastra


Sempervivum tectorum (urechelnita) P1310556

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum