Compot de cirese
Ingrediente: cirese, zahar, apa
Se spala ciresele, se curata de codite si se aseaza in borcane sau sticle cu gura larga. Nu se indeasa fructele in borcan pt ca fructele treie sa ramana acoperite total de apa. Eu pun borcanu/sticla plina pana la varf apoi bat in palma borcanul si nu mai completez cu fructe. In fiecare borcan de 400g se pune o lingurita cu varf de zahar(pt borcane de alta cantitate se pastreaza proportia). Se umplu borcanele cu apa si se pun capacele.
Intr-o cratita mare se pune putuina apa, apoi catve ziare, din nou apa si apoi borcanele de compot si se completeaza cu apa pna se umple cratita sau pana se ajunge la un nivel sub capacul borcanelor si se pune pe foc mid spre mediu. Se fierbe pana cand se schimba culoarea fructelor sau se coloreaza apa din borcane.
Iata ce am obtinut eu din 2 kg de cirese:
Ingrediente: cirese, zahar, apa
Se spala ciresele, se curata de codite si se aseaza in borcane sau sticle cu gura larga. Nu se indeasa fructele in borcan pt ca fructele treie sa ramana acoperite total de apa. Eu pun borcanu/sticla plina pana la varf apoi bat in palma borcanul si nu mai completez cu fructe. In fiecare borcan de 400g se pune o lingurita cu varf de zahar(pt borcane de alta cantitate se pastreaza proportia). Se umplu borcanele cu apa si se pun capacele.
Intr-o cratita mare se pune putuina apa, apoi catve ziare, din nou apa si apoi borcanele de compot si se completeaza cu apa pna se umple cratita sau pana se ajunge la un nivel sub capacul borcanelor si se pune pe foc mid spre mediu. Se fierbe pana cand se schimba culoarea fructelor sau se coloreaza apa din borcane.
Iata ce am obtinut eu din 2 kg de cirese: