Turte pe plita
Timp de preparare: pregatire si framantat: 45 minute, crescut aluatul:1 ora, pe plita:30 minute..
Ingrediente: 1 kg de faina, 30 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei, 500 ml apa calduta (nu fierbinte!).
Preparare:
1. Amestecam faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei,adaugand din cand in cand cate putina apa calduta (nu fierbinte, dar nici rece).
2. Framantam bine bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasam sa creasca intr-un loc calduros din bucatarie aproximativ o ora sau pana cand devine pufos.
3. Dupa ce acrescut suficient, il luam iar la framantat, ca sa formam turtitele. Cu un sucitor intindem cate o bucata din aluat si ii dam o forma rotunda, cu diametrul cam cat palma intinsa.
4. Punem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon pe aragaz si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.
Sfatul bucatarului: nu dati focul prea iute,caci turtele se vor arde la suprafata, dar miezul va ramane crud, dar nici prea stins, pentru ca se vor coace prea incet.
La tara turtele se coc pe plita cu lemne si se prepara mai repede decat painea, care trebuie tinuta in cuptor, dar o pot inlocui la masa si sunt foarte gustoase si sanatoase.
Pofta mare!
Turtitele mele:
Caldute au fost super bune de mancat cu miere.
Timp de preparare: pregatire si framantat: 45 minute, crescut aluatul:1 ora, pe plita:30 minute..
Ingrediente: 1 kg de faina, 30 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei, 500 ml apa calduta (nu fierbinte!).
Preparare:
1. Amestecam faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei,adaugand din cand in cand cate putina apa calduta (nu fierbinte, dar nici rece).
2. Framantam bine bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasam sa creasca intr-un loc calduros din bucatarie aproximativ o ora sau pana cand devine pufos.
3. Dupa ce acrescut suficient, il luam iar la framantat, ca sa formam turtitele. Cu un sucitor intindem cate o bucata din aluat si ii dam o forma rotunda, cu diametrul cam cat palma intinsa.
4. Punem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon pe aragaz si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.
Sfatul bucatarului: nu dati focul prea iute,caci turtele se vor arde la suprafata, dar miezul va ramane crud, dar nici prea stins, pentru ca se vor coace prea incet.
La tara turtele se coc pe plita cu lemne si se prepara mai repede decat painea, care trebuie tinuta in cuptor, dar o pot inlocui la masa si sunt foarte gustoase si sanatoase.
Pofta mare!
Turtitele mele:
Caldute au fost super bune de mancat cu miere.