RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Dracaena sanderiana (Bambus norocos)

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Dracaena sanderiana (Bambus norocos) Empty Dracaena sanderiana (Bambus norocos) Sam 15 Aug 2009 - 9:10

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Pentru a schimba aspectul locuintei dumneavoastra alegeti una dintre cele mai cautate plante. Este vorba despre bambus, care poate fi cumparat cu radacina, pentru a-l pune intr-un vas sau chiar in ghiveci. Sunt la moda aranjamentele de bambus in forma de piramida, de forme geometrice impletite sau sub forma de perete.

Bambusul a ajuns sa inlocuiasca florile din glastra, deoarece si acesta sta in recipient cu apa, insa are o viata indelungata si isi pastreaza aspectul decorativ pe termen lung.

Denumirea botanica a bambusului este "Dracaena sanderiana" si este o planta feng-shui, care aduce norocul in casa. Trebuie sa fie ingrijita, prin acordarea unei igenizari regulate si schimbarea saptamanala a apei din vas. Cand schimbati pamantul si vasul, trebuie sa puneti si o lingura de ingrasamant granulat.

In fiecare luna, este recomandat sa se scoata planta din ghiveci, sa se spele sub apa radacinile, tulpinile dar si frunzele. Trebuie spalat si vasul si daca contine pietricele si acestea, se schimba apa si se reaseaza planta la loc.

Puteti sa amplasati planta pe birou sau in orice colt al locuintei, insa trebuie sa nu uitati ca bambusul trebuie sa stea la lumina directa a soarelui si trebuie udat in functie de anotimp si de lungimea acestuia.

Astfel, iarna bambusul se uda la 15 zile si daca are 1.5 m inaltime, din mai pana in decembrie trebuie sa i se dea saptamanal 10 l de apa.Cand este in perioada de vegetatie, doar stropiti de 2 ori pe saptamana frunzele si iarna, la peste 10 grade Celsius, stropiti zilnic. Inmultirea se face toamna, prin divizarea rizomilor.

Tulpina bambusului este verde si este de cca 1 cm. grosime, segmentata, care creste vertical si produce unul sau mai multi lastari cu frunze. Tulpina se poate taia la ce inaltime doriti si se sigileaza cu ceara imediat deasupra mugurului lastarului, pentru a stopa cresterea sa si a favoriza cresterea lastarului.

In functie de lumina soarelui, bambusii pot fi dirijati sa creasca in forme spiralate, care ofera un aspect foarte placut si in acelasi timp interesant.

P.S. si al meu

Dracaena sanderiana (Bambus norocos) P1330790

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Irinuca,dar stii ai multe flori!Eu iubesc florile dar din pacate nu am prea mult spatiu in casa pentru ele,vara nu am nici o problema le tin afara si se fac frumoase foc darincepand cu toamna...am camerele la nord si vest si nu prea le merge asa ca le admir pe ale altora...

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Merci muuuuuuult Carmen
si eu imi fac griji in privinta floricelelor, intradevar - acum vara - stau bine merci pe balcon, dar sunt sigura k o sa-mi vina vre-o idee pana la toamna, si nu le voi pierde

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Al meu e drept, nu e asa spiralat.
Si e in apa.
Il pot pune in pamant?

5Dracaena sanderiana (Bambus norocos) Empty Re: Dracaena sanderiana (Bambus norocos) Mier 2 Sept 2009 - 11:17

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Gabitza daca vrei sa-l muti in pamant - planta are nevoie de un amestec de nisip, turba si pamant de gradina, care sa-i asigure necesarul de nutrienti si minerale. Eu inca o tin pe a mea in apa
Cat despre "spiralarea" - o poti facei si tu spiralata (daca vrei bineinteles) rotind periodit ghiveciul sau vasul cu apa, pentru ca lantuta creste orientandu-se dupa lumina.

6Dracaena sanderiana (Bambus norocos) Empty Re: Dracaena sanderiana (Bambus norocos) Mier 2 Sept 2009 - 13:25

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Unde gasesc turba? La florarie? Nicipul e bun cel normal sau trebuie si asta luat de undeva?
merci, Sonia's mom!
Inca e in apa si al meu si desi i-am schimbat orientarea nu s-a spiralat deloc. Un bat drept cu 2 moatze :D

7Dracaena sanderiana (Bambus norocos) Empty Re: Dracaena sanderiana (Bambus norocos) Mier 2 Sept 2009 - 13:34

Vizitato

Anonymous
Vizitator

turba o poti gasit in hipermarkete gen Hornback... eu am pastrat turba din ghiveciurile noi cumparate (de obicei florile se vand in turba, si trebuie mutate in pamant).
ce tine de spiralarea - trebuie sa ai rabdare, ca asta dureaza

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum