Ingrediente
Aluat
225 gr faina
1/2 plic drojdie uscata
40 gr zahar
1 ou
1 esenta vanilie
80 ml lapte caldut
1 varf cutit sare
Umplutura
8 mere
scortisoara
7 linguri zahar
Preparare
1. Framantati un aluat elastic din toate ingredientele exceptand untul cu faina. Daca aluatul este un pic lipicios, mai adaugati putina faina.
Dati o forma de dreptunghi aluatului, inveliti-l in folie de plastic si dati-l la frigider 30 minute.
2. Frecati untul la temperatura camerei cu 1 lingura de faina pana e spumos.
3. Preparam umplutura: curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la foc mic impreuna cu zaharul, scortisoara.
4. Scoateti aluatul de la frigider, intindeti-l sub forma de dreptunghi .
5. Intindeti aluatul foaie de 30cm x 20 cm pe hartie de copt. Trasati doua linii orientative pe lungime pentru a imparti aluatul perfect in 3.
6. Pe bucatile laterale faceti taieturi putin pe diagonala din 2 in 2 cm folosind un cutter sau o roata de taiat aluatul.
7. Puneti umpltutura in centru pe toata lungimea si ridicati capetele opuse taieturilor pentru a sigila umplutura.
8. Impletiti apoi aluatul aducand fasiile laterale peste umplutura.
Mutati usor strudelul cu tot cu foaia de copt pe tava. Introduceti tava intr-o punga mare si lasati la crescut pentru 30 min.
9. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25 minute.
Aluat
225 gr faina
1/2 plic drojdie uscata
40 gr zahar
1 ou
1 esenta vanilie
80 ml lapte caldut
1 varf cutit sare
Umplutura
8 mere
scortisoara
7 linguri zahar
Preparare
1. Framantati un aluat elastic din toate ingredientele exceptand untul cu faina. Daca aluatul este un pic lipicios, mai adaugati putina faina.
Dati o forma de dreptunghi aluatului, inveliti-l in folie de plastic si dati-l la frigider 30 minute.
2. Frecati untul la temperatura camerei cu 1 lingura de faina pana e spumos.
3. Preparam umplutura: curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la foc mic impreuna cu zaharul, scortisoara.
4. Scoateti aluatul de la frigider, intindeti-l sub forma de dreptunghi .
5. Intindeti aluatul foaie de 30cm x 20 cm pe hartie de copt. Trasati doua linii orientative pe lungime pentru a imparti aluatul perfect in 3.
6. Pe bucatile laterale faceti taieturi putin pe diagonala din 2 in 2 cm folosind un cutter sau o roata de taiat aluatul.
7. Puneti umpltutura in centru pe toata lungimea si ridicati capetele opuse taieturilor pentru a sigila umplutura.
8. Impletiti apoi aluatul aducand fasiile laterale peste umplutura.
Mutati usor strudelul cu tot cu foaia de copt pe tava. Introduceti tava intr-o punga mare si lasati la crescut pentru 30 min.
9. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25 minute.