RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Despre E-uri

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Despre E-uri Empty Despre E-uri Mar 12 Aug 2008 - 10:45

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Amplorea scandalului iscat pe tema „E"-urilor folosite in produsele alimentare i-a facut pe producatori si comercianti sa se adapteze. Dupa ce apele s-au mai linistit, ei au invatat cum sa-i fenteze pe cumparatori. Nu mai scriu pe etichete arome sintetice, ci arome natural identice. Asa ca, aditivii sintetici nu mai sunt mentionati dupa codul E, ci dupa numele propriu-zis - acid citric, conservant, gelifiant etc. Cumparatorul rareori se gandeste ca aceste ingrediente sunt de fapt E-uri.

Boala mileniului III
Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie. Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoaca distrugerea sistemului imunitar, care ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism, precum si o serie de tumori maligne si benigne.

Plasticul Margot
Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a aparut in al doilea razboi mondial, in urma rationalizarii untului. Cercetatorii americani au descoperit, accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb. Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia dintre savanti. Pana astazi, margarina a fost imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodata. Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizandu-l prin depozitarea in tesuturi. Rezulatele pentru inima, creier si circulatia sangvina sunt dezastruoase.

Cancer la plic
Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialisti ca una dintre cele mai cancerigene substante. Concentratul se obtine prin deshidratarea supelor si a ciorbelor, preparate normal, dar in cantitati industriale. Rezulta un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranti, aromatizanti, conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid sau sub forma de cubulete. Poate v-ati intrebat cum pot doua fire de morcov si doua de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust. Nu pot! Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanta care supraexcita papilele gustative.

Glutamatul ucide celulele nervoase
Glutamatul se vinde producatorilor sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici, aromatizanti. El se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatiile de profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu. Ministerul Alimentatiei din SUA i-a informat public pe americani ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer si Parkinson.

Otravuri pentru copii
Fabricantii de guma de mestecat, destinata in special copiilor, folosesc nu mai putin de sapte-opt tipuri de substante chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Cine mesteca regulat guma se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) si cancerului (E950 si E951). Si bauturile racoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lamaie. Bauturile cu aroma de citrice sunt dintre cele mai daunatoare. Colorantii folositi, E102 si E110, sunt foarte periculosi. Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar daca unii le aplica eticheta „produs natural". Minciuna poate fi dovedita chiar de eticheta unde, la ingrediente, apare mentionat acidul citric, nelipsit din borcanele de gem. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate si, in general, tot ce contine coloranti. Chiar si zaharul obtinut din sfecla sau trestie este controversat. El lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Producatorii au inventat si substituienti ai zaharului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E 950 si E 951), care provoaca peste 70 de tipuri de boli mortale.

Alimente periculoase
Conform unui raport al Comisiei Nationale de Oncologie, in Romania cancerul este in crestere alarmanta si se estimeaza ca va deveni in scurt timp boala mileniului III. Inamicii publici nr. 1: E211, E142 si E123, interzisi deja in SUA, UE si fosta URSS. Alimentele cu cele mai multe toxine, care trebuie evitate la consum, sunt margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile, bauturile racoritoare si dulceturile.



SURSA: http://cezarsalahor.wordpress.com/2008/07/11/otrava-in-mancare-sau-dulceata-fara-zahar/




Ultima lista de E-uri aparuta in revista franceza “Villejuif”.


E-100
nepericulos
E-170
nepericulos
E-240
tulburari

E-101
nepericulos
E-174
nepericulos
E-241
tulburari

E-102
periculos
E-175
nepericulos
E-250
periculos

E-103
nepericulos
E-180
nepericulos
E-251
periculos

E-104
nepericulos
E- 181
nepericulos
E-252
periculos

E-105
nepericulos
E-200
nepericulos
E260pânãE268
nepericulos

E-110
nepericulos
E-201
nepericulos
E-300
nepericulos

E-111
nepericulos
E-202
nepericulos
E301pânãE309
nepericulos

E-120
periculos
E-203
nepericulos
E-311
periculos

E-121
nepericulos
E-210
cancerigen
E-312
periculos

E-122
nepericulos
E-211
cancerigen
E-320
colesterol

E-123
foarte cancerigen
E-212
cancerigen
E-321
colesterol

E-124
periculos
E-213
cancerigen
E-322
nepericulos

E-125
nepericulos
E-214
cancerigen
E325pânãE327
nepericulos

E-126
nepericulos
E-215
cancerigen
E-330
cel mai cancerigen

E-127
nepericulos
E-216
cancerigen
E331pânãE337
nepericulos

E-130
nepericulos
E-217
cancerigen
E338pânãE341
modificari gastrice

E-131
cancerigen
E-220
distruge B12
E400pânãE404
nepericulos

E-132
nepericulos
E-221
modificari gastrice
E-406
nepericulos

E-140
nepericulos
E-222
modificari gastrice
E-407
modificari gastrice

E-141
nepericulos
E-223
modificari gastrice
E-408
nepericulos

E-142
cancerigen
E-224
modificari gastrice
E-410
nepericulos

E-150
nepericulos
E-226
modificari gastrice
E-411
nepericulos

E-151
nepericulos
E-230
periculos
E-413
nepericulos

E-152
nepericulos
E-232
periculos
E-414
nepericulos

E-153
modificari gastrice
E-233
periculos
E-420
nepericulos

E-160
nepericulos
E-236
nepericulos
E-421
nepericulos

E-161
nepericulos
E-237
nepericulos
E-422
nepericulos

E-162
nepericulos
E-238
nepericulos
E-440
nepericulos

E-163
nepericulos
E-239
cancerigen
E-450
modificari gastrice

2Despre E-uri Empty Re: Despre E-uri Mar 12 Aug 2008 - 12:30

Admin

Admin
Admin
Admin

Multumesc Irina. Chiar vroiam sa caut informatii despre E-uri.

http://www.universulfamiliei.com

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum