RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Fierul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Fierul Empty Fierul Mier 13 Aug 2008 - 23:49

Admin

Admin
Admin
Admin

Fierul


Fierul este mineralul care ar trebui sa trezeasca atentia indeosebi tinerelor femei. Intr-adevar acestea sunt predispuse carentelor de fier, cauzate de pierderile pe care le sufera in timpul menstruatiei si de cerintele crescute din timpul sarcinii si al perioadei de alaptare.

Aproximativ 75% din continutul de fier al organismului se afla in globulele rosii (hematii) din sange, sub forma hemoglobinei, un compus proteina-fier responsabil de transportul fierului de la plamani spre toate celelalte parti ale corpului.

Doza zilnica recomandata: 10-18 mg.

Surse

Alimentele care au un continut ridicat de fier sunt carnea (in special ficatul), carnea de pui si pestele. Alte surse substantiale le reprezinta ouale, painea si cerealele (oricare cereala integrala sau imbogatita cu fier), legumele cu frunze, cartofii si alte legume, fructele si laptele. Absorbabilitatea fierului din alimente variaza mult. Fierul organic din carnea rosie este cel mai absorbabil (10 - 30%). Plantele contin fier anorganic, numai 2 - 10% care este absorbit de tractul digestiv. In plus, cantitati mari de fier sunt pierdute prin preparare. In orice caz, atunci cand gatiti mancaruri acide in vase din fier, acesta intra in alimente, crescandu-le continutul in fier intr-un mod considerabil.


Roluri si caracteristici ale fierului
  1. Este specializat, in mare parte (circa 70%), in productia de hemoglobina, substanta pigmentata care ajuta globulele rosii sa aduca oxigenul in toate celulele corpului; o buna oxigenare previne oboseala;
  2. Se constituie sub forma de depozite (30%) in diferite organe, precum maduva spinarii, splina si ficat;
  3. Diminueaza riscul anemiei si intareste rezistenta la boli.

Suplimente
Fierul este disponibil ca supliment individual si ca parte a mai multor formule cu multivitamine si minerale. Cea mai obisnuita forma este sulfatul de fier, care este foarte ieftin si care poate irita tractul digestiv. Se recomanda glicinatul de fier, fumaratul si gluconatul de fier, pentru ca ele sunt mai putin iritante pentru tractul digestiv si mai putin susceptibile sa provoace constipatie. La fel ca atunci cand cumparati alte minerale, cautati cantitatea de element cand alegeti un supliment de fier.

Nota utila
Vitamina C faciliteaza absorbtia fierului, spre deosebire de calciu si tannin (continut in ceai), care ii incetinesc asimilarea
sursa

http://www.universulfamiliei.com

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum