Buna, am de gand sa incerc cat de curand aceasta reteta de Tiramisu gasita pe net,sunt o fana infocata a acestei prajituri!
Tiramisu cu cirese
Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
200 mg cafea la ibric fara zat
5 linguri Marsala
100 g mascarpone
100g frisca
200g cirese fara coada si samburi, facute piure la robot
O fiola esenta de vanilie
1 pachet piscoturi
2 oua
100g zahar pudra
Cacao neagra
80g Ciocolata neagra
Mod de preparare:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul.
Se pun apoi mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Se bat albusurile foarte bine si se incorporeaza in mascarpone. Se adauga frisca si ciresele.
In cafeaua racita se pune Marsala si se trec piscoturile cu partea fara
zahar in sus. Se aseaza unul langa altul pe o farfurie sau o tava si se
toarna jumatate din crema. Se asaza un alt strat de piscoturi si se
toarna restul cremei.Se da la frigider cel putin 6 ore (24 de ore ar fi
ideal). Inainte de servire se presara cu cacao si ciocolata neagra rasa.
Eu voi inlocui Marsala cu un vin autohton alb: cred ca voi opta pentru Cotnari
Tiramisu cu cirese
Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
200 mg cafea la ibric fara zat
5 linguri Marsala
100 g mascarpone
100g frisca
200g cirese fara coada si samburi, facute piure la robot
O fiola esenta de vanilie
1 pachet piscoturi
2 oua
100g zahar pudra
Cacao neagra
80g Ciocolata neagra
Mod de preparare:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul.
Se pun apoi mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Se bat albusurile foarte bine si se incorporeaza in mascarpone. Se adauga frisca si ciresele.
In cafeaua racita se pune Marsala si se trec piscoturile cu partea fara
zahar in sus. Se aseaza unul langa altul pe o farfurie sau o tava si se
toarna jumatate din crema. Se asaza un alt strat de piscoturi si se
toarna restul cremei.Se da la frigider cel putin 6 ore (24 de ore ar fi
ideal). Inainte de servire se presara cu cacao si ciocolata neagra rasa.
Eu voi inlocui Marsala cu un vin autohton alb: cred ca voi opta pentru Cotnari