Sarailie
Ingrediente pentru sarailie: 1 pachet de foi de placinta ; 1 ceasca ulei; 500 de grame de nuca macinata; 1 lingurita cuisoare, 2 lingurite scortisoara.
Sirop: 600 ml de apa de flori(eu am pus apa in care am fiert flori de trandafiri uscate din toamna); 400 de grame de zahar; zeama si coaja de la o lamaie; zahar vanilat (2 plicuri)
Mod de preparare: Se taie foile de placinta in doua, pe latime. Se pune pe planseta o foaie, se stropeste cu ulei si se presara nucile sfaramate, cuisoarele si scortisoara. Se indoaie marginile foii pe trei laturi cam de 3 cm. Se ruleaza pe un betisor incepand cu partea neindoita. Se strang usor spre mijloc cele doua capete ale sulului, astfel incat foaia sa se increteasca ca o armonica. Se asaza pe tava unsa si se scoate betisorul. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi.
Se stropesc cu ulei sarailiile asezate unele langa altele si se dau la cuptor, la foc potrivit, circa 45 minute. Se scot de la cuptor cand sunt bine rumenite si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se pregateste un sirop. Se toarna siropul fierbinte peste sarailiile reci, care se introduc din nou la cuptor, pana cand este absorbit siropul.
Se servesc reci, de preferinta a doua zi.
Mi-aduc aminte cand le pregatea bunica, nu mai aveam stare si nu aveam rabdare pana a doua zi...
Ingrediente pentru sarailie: 1 pachet de foi de placinta ; 1 ceasca ulei; 500 de grame de nuca macinata; 1 lingurita cuisoare, 2 lingurite scortisoara.
Sirop: 600 ml de apa de flori(eu am pus apa in care am fiert flori de trandafiri uscate din toamna); 400 de grame de zahar; zeama si coaja de la o lamaie; zahar vanilat (2 plicuri)
Mod de preparare: Se taie foile de placinta in doua, pe latime. Se pune pe planseta o foaie, se stropeste cu ulei si se presara nucile sfaramate, cuisoarele si scortisoara. Se indoaie marginile foii pe trei laturi cam de 3 cm. Se ruleaza pe un betisor incepand cu partea neindoita. Se strang usor spre mijloc cele doua capete ale sulului, astfel incat foaia sa se increteasca ca o armonica. Se asaza pe tava unsa si se scoate betisorul. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi.
Se stropesc cu ulei sarailiile asezate unele langa altele si se dau la cuptor, la foc potrivit, circa 45 minute. Se scot de la cuptor cand sunt bine rumenite si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se pregateste un sirop. Se toarna siropul fierbinte peste sarailiile reci, care se introduc din nou la cuptor, pana cand este absorbit siropul.
Se servesc reci, de preferinta a doua zi.
Mi-aduc aminte cand le pregatea bunica, nu mai aveam stare si nu aveam rabdare pana a doua zi...