RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Salcamul - floarea de salcam

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Salcamul - floarea de salcam Empty Salcamul - floarea de salcam Mar 21 Mai 2013 - 19:53

Corina

Corina
Admin
Admin

Floarea de salcam

Salcamul - floarea de salcam Descrcarern

Ce folosim : Se foloseste in special floarea de salcam, culeasa in perioada maxima de inflorire, ar si scoarta de salcam culeasa primavara devreme cand urca seva si toamna tarziu, cand coboara seva.

Proprietăţile terapeutice ale preparatelor din flori de salcâm se manifesta în
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Efectele vindecătoare ale florilor de salcâm se exercită la toate persoanele, indiferent de vârstă.

Cum se pastreaza:
uscate - pentru ceai, sub forma de sirop, sau se pot folosi in diverse retete de prajituri.

Retete:

http://www.prima-zi.blogspot.com

2Salcamul - floarea de salcam Empty Re: Salcamul - floarea de salcam Mar 21 Mai 2013 - 19:54

Corina

Corina
Admin
Admin

In România a fost adus de turci prin anul 1750, mai întâi în sudul ţării, de unde s-a răspândit în toată ţara, atât ca arbore spontan cât şi plantat în liziere masive sau izolat. Predomină în zonele de câmpie şi de deal, în sudul Olteniei, Muntenia şi sudul Moldovei, pe marginea drumurilor şi pe lângă aşezările săteşti. Se remarcă printr-o mare capacitate de lăstărire şi de adaptare ecologică la condiţii climatice foarte variate, cu o bună rezistenţă, atât la gerurile iernii, cât şi la secetele de vară.
În parcuri şi grădini este plantat în scopuri decorative, melifere şi medicinale, fiind preferat de gospodari pentru frumuseţea florilor albe şi plăcut mirositoare şi a frunzelor de culoare verde-crud.
România are 100.000 de hectare de salcâm
Teritoriul ocupat de salcâm în România, atât în plantaţii masive, în liziere şi ca exemplare solitare, ajunge la aprox. 100.000 de hectare.

http://www.prima-zi.blogspot.com

3Salcamul - floarea de salcam Empty Re: Salcamul - floarea de salcam Mar 21 Mai 2013 - 20:01

Corina

Corina
Admin
Admin

PENTRU SISTEMUL NERVOS

Produsele din flori de salcâm sunt utilizate în multe afecţiuni psihosomatice care apar drept consecinţe directe ale unor tensiuni sufleteşti:
- stări conflictuale frecvente, cu tendinţe de agresivitate şi criticism exagerat;
- accese de mânie şi iritabilitate psihică;
- crampe musculare de natură nervoasă;
- epuizare nervoasă şi a forţei fizice şi intelectuale, degradând până la insomnii, stări de anxietate şi depresie psihică prelungită;
- reacţii necontrolate la stări stresante, dureri de cap şi migrene pe fond de stres;
- tulburări de memorie, de echilibru şi de văz ajungând, în unele cazuri, la erupţii herpetice pe piele;
- tulburări de apetit, cu lipsa poftei de mâncare sau cu foame excesivă, produse de o stare de gol afectiv, respectiv o lipsă a „hranei sufleteşti“.
Din experienţe îndelungate s-a constatat că aceste afecţiuni ale sistemului nervos dereglat se pot trata prin:
- inhalarea parfumului florilor de salcâm, cu efecte liniştitoare asupra psihicului, recomandându-se scurte plimbări prin preajma salcâmilor înfloriţi;
- aromatizarea camerei de lucru şi de dormit a bolnavului cu buchete de flori proaspete;
- consumul unei infuzii din flori uscate (1 lingură la 200 ml apă clocotită) luată în 3 reprize pe zi, într-o cură de 3 săptămâni, înlocuind total apa de băut;
- consumul zilnic a unui macerat la rece din flori ţinute 2-3 zile în miere de albine, luând câte 3-5 linguriţe pe zi;
- tinctură din 20 de grame de flori uscate care se macerează în 100 de ml de alcool 700, timp de 10-14 zile, din care se iau zilnic de 2 ori câte 10 picături.
În tratament extern al bolilor sistemului nervos sunt recomandate băi generale cu extracte din flori.

http://www.prima-zi.blogspot.com

4Salcamul - floarea de salcam Empty Re: Salcamul - floarea de salcam Mar 21 Mai 2013 - 20:01

Corina

Corina
Admin
Admin

PENTRU APARATUL DIGESTIV
În tratamentul bolilor aparatului digestiv, de multă vreme este cunoscută acţiunea benefică a florilor de salcâm asupra gastritei hiperacide, mai ales cea apărută pe un fond de nervozitate, la acest efect contribuind glicozizii flavonici, care acţionează ca hipoacidifianţi.
Bune efecte se constată în combaterea arsurilor de stomac (pirozis), apărute mai ales noaptea, cu localizări retrosternale, datorate hiperacidităţii. De asemenea, sunt atenuate durerile în ulcerul gastric şi duodenal, în gastralgii hiperclorhidrice, reflux gastro-esofagian, indigestii după mese copioase cu alimente grase, în insuficienţă hepatică, crampe abdominale şi hernie hiatală. La copii, florile de salcâm pot avea efecte benefice în diareea acidă sau vărsături de lapte, precedate de agitaţie.
Tratamentele acestor boli digestive se pot face cu încredere, folosind o infuzie din amestec, în părţi egale, cu flori de salcâm şi frunze de dud bogate în carbonat de calciu cu efecte alcalinizante, de reducere a hiperacidităţii gastrice; se ia o linguriţă din amestec la 250 de ml de apă clocotită, se infuzează acoperit 10-15 minute şi se beau două ceaiuri pe zi, după mesele principale, în cure de lungă durată.

http://www.prima-zi.blogspot.com

5Salcamul - floarea de salcam Empty Re: Salcamul - floarea de salcam Mar 21 Mai 2013 - 20:02

Corina

Corina
Admin
Admin

COMBATEREA BOLILOR PULMONARE
În cursul zilei, în locul apei potabile sau a sucurilor, este recomandat să se consume apă din flori de salcâm (o mână de flori uscate se macerează la rece, minim 8 ore, într-un litru de apă curată de izvor).
În bolile aparatului respirator, florile de salcâm sunt eficiente la combaterea tusei convulsive şi astmatice, răceli, viroze, a răguşelii, în infecţii acute ale căilor respiratorii, astm bronşic etc.
Tratamentul acestor afecţiuni se face cu ceai din flori de salcâm care acţionează asemănător cu supa de pasăre ce s-a dovedit a fi un aliment cu mare valoare nutritivă dar şi cu deosebită eficienţă în reducerea proceselor inflamatorii, calmarea tusei, a strănutului şi a secreţiilor nazale. Este demn de subliniat, că în cazul bolilor pulmonare nu să se neglijeze consumul ceaiul de salcâm, iar ca alimentaţie să se consume supe de pasăre, cel puţin la o masă pe zi.

http://www.prima-zi.blogspot.com

6Salcamul - floarea de salcam Empty Re: Salcamul - floarea de salcam Mar 21 Mai 2013 - 21:40

Corina

Corina
Admin
Admin

Siropul de floare de salcam:
- doua maini bune de floare (fara codita)
- 1.2 l de apa rece.
- 1 kg zahar.
Se culeg florile, se trec prin jet de apa (puse intr-o sita). Daca sunt scufundate in apa sau lasate in apa isi pierd din polen. Se scot florile de pe tija si se pun la fiert in apa. Se lasa sa clocoteasca cateva minute (scade apa cam de 1-2 cm in vas) si se lasa pana a doua zi. Se scurg prin tifon, se storc florile bine si se pune cu zaharul la fiert. Eu pun o cana de zeama la o cana de zahar. Se las ala fiert pana face bulbuci. Nu mai face spuma si se umfla ca laptele.
Se pune la sticle si se bea cu apa minerala chiar si de sete, vara.
Efectul vizibil e cel linistitor. Dispare aciditatea, creste rezistenta la raceli si vitalitatea organismului.

http://www.prima-zi.blogspot.com

7Salcamul - floarea de salcam Empty Re: Salcamul - floarea de salcam Mar 21 Mai 2013 - 21:43

Corina

Corina
Admin
Admin

Clatite cu salcam
- florile de salcam
- aluat de clatite
Se trec florile de salcam prin jetul de apa (cu tot cu codite) si se lasa la scurs. Se face un aluat de clatite un pic mai gros (eu pun si un praf de copt sa iasa mai pufoase). Se scufunda floarea de salcam in aluat si se pune in tigaia incinsa. Se intoarce pe ambele fete si se pudreaza din belsug cu zahar cat e calda.

http://www.prima-zi.blogspot.com

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum