Bulz
Ingrediente: 300-500g malai grisat, 4 oua, 2 cutii ciuperci, 300-400g kaiser(sau sunculita), 2 linguri smantana, 300g branza de burduf, 200 g cascaval ras, 1 cescuta ulei.
Mod de preparare:
Din malai se pregateste o mamaliga nu forte tare:
Separat se pun ouale la fiert:
Ciupercile se calesc in jumatate din cantitatea de ulei, cu sare dupa gust:
Separat se caleste si kaiserul taiat bucatele in restul de ulei:
Dupa ce s-au pregatit toate cele patru ( e bine sa le puneti pe toate odata la pregatit ca sa nu pierdeti mult timp), curatati ouale de coaja si doua dintre ele se zdrobesc cu o furculita intr-un castron si se adauga peste ele smantana:
In amestec se adauga branza de burduf si sse omogenizeaza:
Se adauga si kaiserul si ciupercile(scurse de ulei) in compozitie:
Se unge cu unt sau ulei o tava sau un vas de tip Jena( eu am folosit uleiul rama de la kaiser). Mamaliga se taie felii si cu palmele umezite cu apa rece se modeleaza feliile de mamaliga si se tapeteaza tava:
Se toarna compozitia si apoi se acopera cu felii de mamaliga. Se taie felii celelalte oua fierte si se aseaza deasupra:
Se presara deasupra cascavalul ras si se baga la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute:
Se poate servi singur sau in combinatie cu fripura ori frigarui cu legume si carne(Noi l-am servit cu friptura de vitel la tava)
Ingrediente: 300-500g malai grisat, 4 oua, 2 cutii ciuperci, 300-400g kaiser(sau sunculita), 2 linguri smantana, 300g branza de burduf, 200 g cascaval ras, 1 cescuta ulei.
Mod de preparare:
Din malai se pregateste o mamaliga nu forte tare:
Separat se pun ouale la fiert:
Ciupercile se calesc in jumatate din cantitatea de ulei, cu sare dupa gust:
Separat se caleste si kaiserul taiat bucatele in restul de ulei:
Dupa ce s-au pregatit toate cele patru ( e bine sa le puneti pe toate odata la pregatit ca sa nu pierdeti mult timp), curatati ouale de coaja si doua dintre ele se zdrobesc cu o furculita intr-un castron si se adauga peste ele smantana:
In amestec se adauga branza de burduf si sse omogenizeaza:
Se adauga si kaiserul si ciupercile(scurse de ulei) in compozitie:
Se unge cu unt sau ulei o tava sau un vas de tip Jena( eu am folosit uleiul rama de la kaiser). Mamaliga se taie felii si cu palmele umezite cu apa rece se modeleaza feliile de mamaliga si se tapeteaza tava:
Se toarna compozitia si apoi se acopera cu felii de mamaliga. Se taie felii celelalte oua fierte si se aseaza deasupra:
Se presara deasupra cascavalul ras si se baga la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute:
Se poate servi singur sau in combinatie cu fripura ori frigarui cu legume si carne(Noi l-am servit cu friptura de vitel la tava)