RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Copiii si gradinaritul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Copiii si gradinaritul Empty Copiii si gradinaritul Joi 19 Mar 2009 - 16:54

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Daca aveti o gradina sau va pasioneaza in general subiectul, de ce sa nu le impartasiti si copiilor dumneavoastra din tainele si bucuriile acestui hobby? Si ca totul sa fie mai usor atat pentru dumneavoastra dar mai ales pentru copii ne-am gandit la o gradina portabila, personala, realizata intr-un spatiu mic si anume intr-o galeata sau ghiveci. Asa ii veti putea invata numeroase informatii despre plante, ii veti stimula sa le ingrijeasca dar sa se si joace in acelasi timp. Avantajele acestui tip de gradinarit sunt spatiul minim folosit la maxim, durata prelungita a experimentelor adica intreaga vara si evident invatatul prin joaca.

Pentru a realiza minigradina portabila aveti nevoie de ceva timp liber cam o ora, de o galeata colorata sau cos cu maner, de pamant fertilizat, cateva unelte de plastic pentru gradinarit si de cateva plante cumparate de la florarie sau magazine de legume, de preferat sa-i lasati pe copii sa le aleaga. Indreptati-le atentia catre legume de genul rosiilor sau florilor de genul carciumareselor (zinnia).

Inainte de orice faceti 3-4 gauri de drenaj in recipientele folosite. Daca lasati galeata in casa atunci puteti pune pe fundul acesteia o mixtura speciala de pietris care sa mentina umezeala in galetile fara gauri de drenaj, sau puneti o farfurie mare de plastic sau metal sub galeata care sa colecteze surplusul de apa.

Este bine ca fiecare copil sa-si deseneze singur galeata sau sa-si scrie numele pe ea cu un marker permanent.

Lasati-i pe copii sa umple galetile doar pana la jumatate cu mixtura speciala, care este mai usoara si aerisita bine fata de pamantul din gradina. Asigurati-va ca acestia pot cara galetile singuri. Ajutati-i sa scoata plantele cumparate din recipientele lor si aratati-le cum sa le planteze, completand cu pamant daca mai este nevoie.

Ultimul pas este udarea plantelor si a solului, de preferat zilnic. Invatati-i sa verifice umiditatea bagand un deget in pamant 2 cm. Daca este uscat inseamna ca are nevoie de apa. De asemenea daca plantele se ofilesc inseamna ca au nevoie de apa.

Daca florile se dezvolta peste masura trebuie sa le taiati sau rariti. Sfatuiti-va copii sa faca aceasta operetiune doar in prezenta dumneavoastra pentru a nu se rani cu foarfecele special de taiat.

Puteti aseza galetile copiilor in gradina mare la loc de cinste pentru a putea fi vazute si admirate de toti sau in casa, pe veranda sau in sera.

Un sfat important este acela sa va bucurati de rodul muncii copiilor punand florile taiate in vaze sau mancand legumele facute de plantele din galeata.

Nu asteptati de la copii perfectiune, aceasta va veni cu timpul. Pentru orice eventualitate e bine sa aveti cateva plante in plus pentru a le inlocui pe cele ofilite sau rupte. Pentru copii mai mici alegeti plante si flori care pot fi mancate fara probleme.

Stiati ca o astfel de galeata cu plante poate constitui un cadou inedit?

Copiii si gradinaritul

P.S. si So s-a apucat de gradinarit, cred k o sa-i iau un set pentru floricele
prima poza e facuta acum cateva zile, iar a 2-a e o poza de anul trecut, si e prima noastra incercare de a planta floricele

Copiii si gradinaritul Picture093

Copiii si gradinaritul 7martie-2

2Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Joi 19 Mar 2009 - 17:55

Admin

Admin
Admin
Admin

Bravo Sonik.

Si noi cochetam cu gradinaritul. Saptamana trecuta am fost inr-um magazin si ne-am cumparat seminte de flori. Am lasat-o pe Cristina sa-si aleaga ce flori a vrut ea( nu mai spun ca vroia sa cumpere tot magazinul). Ne-am cumparat si pamant de flori, dar nu ne-am apucat inca de gradinarit. Dupa ce ne mai trece putin gripa si se mai incalzeste afara cred ca punem si noi florile. La noi azi a nins iar.

http://www.universulfamiliei.com

3Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Joi 19 Mar 2009 - 19:02

Vizitato

Anonymous
Vizitator

si noi anul trecut am facut la fel, am luat tot felul de seminte, pamant pt. floricele si.... Nimic.... bine, nici nu prea mi-am batut capul cu ele, asa k anul asta m-am hotarat sa cumpar floricele gata iesite, mi se pare k este mult mai usor...
bine, daca aveam casa si gradina, lucrurile ar fi stat cu totul altfel

4Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Joi 19 Mar 2009 - 19:14

Admin

Admin
Admin
Admin

Cred ca e mult mai usor cu rabdarea copilului ca pana ies plante din seminte.....
Poate ca o sa ma duc si eu sa cumpar ceva flori gata iesite pentru ea. Stiu ca-i place sa gradinareasca pt ca ea m-a mai ajutat sa schimb pamantul la flori, dar acum vreau sa-i fac un ghiveci numai al ei de care sa aiba grija ea.

5Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Joi 19 Mar 2009 - 19:17

Vizitato

Anonymous
Vizitator

So nu prea e genul sa se "joace" cu pamantul... abia intra vara in nisip, i se pare prea murdar

6Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Joi 19 Mar 2009 - 19:26

Admin

Admin
Admin
Admin

Cristinei ii place la nebunie sa se joace in nisip/pamant desi nu-i place sa fie murdara pe maini( sa nu fie pamantul ud sa se lipeasca de maini). Insa nici nu e genul ala de copil care se baga imediat in nisip. Daca ii explic ca trebuie sa fie curata sa nu se murdareasca atunci intelege si nu se murdareste.

Uite o monstra de "mic gradinar"( poza e din octomnbrie 2007)
Copiii si gradinaritul 24_oct10

7Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Vin 20 Mar 2009 - 8:36

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Pupam harnicutele frumoase!
Mihaita adora pamantul, nisipul, noroiul, malul si mai ales apa, e ca un porcusor... Vara, toata ziua ar smotoci ghivecele lui mamaia ca sunt afara la indemana si le-ar uda nonstop, ca e tare distractiva joaca cu apa, spre disperarea mamaiei...

8Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Dum 22 Mar 2009 - 12:37

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Pupicei Cristinica !!! Esti tare dulce cand te ocupi de gradinarit
Si un pup pt Mihaita murdariciul

9Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Dum 22 Mar 2009 - 14:13

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Mihaita intoarce pupicul!

10Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Dum 22 Mar 2009 - 19:15

Admin

Admin
Admin
Admin

Si Cristinica

11Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Vin 10 Apr 2009 - 11:31

Admin

Admin
Admin
Admin

Azi ne-am ocupat putin de "gradinarit" pt ca ieri am cumparat niste floricele si trebuia sa le punem in ghiveci:

Pregatim pamantul:

Copiii si gradinaritul 10aprilie0

Plantam floricica:

Copiii si gradinaritul 10aprilie1

Copiii si gradinaritul 10aprilie2

Si la sfarsit le udam:

Copiii si gradinaritul 10aprilie3

12Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Vin 10 Apr 2009 - 14:56

Vizitato

Anonymous
Vizitator

ce panselute frumoase, si ce set de gradinarit
pupicim dulce floricica mica !!!

13Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Vin 10 Apr 2009 - 15:02

Admin

Admin
Admin
Admin

Te referi la grebla si lopatica? Le-am gasit in Real un set de 2 lopatele si o grebla la doar 7 lei. Si sunt metalice, nu de plastic. Stropitoarea o am de mai de mult, dar trebuie sa-mi iau alat ca nu pot sa ud cu ea in ghivecile mari. Tot dau apa pe langa.

14Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Vin 10 Apr 2009 - 15:14

Vizitato

Anonymous
Vizitator

vaaaai, si chiar ieri am fost cu tati la Real, daca stiam din timp, m-as fi uitat si eu
eu am gasit ceva foarte frumos pe net, dar nu mai erau in stoc

Copiii si gradinaritul Set_gradinarit-1

cat despre stropitoare, mie mi-a venit o idee foarte utila (zic eu)... tocmai k sa nu-mi vina apa pe langa, si pentru k mai sunt si unele flori pe care nu pot sa le ud direct pe frunze ci mai mult pe marginea ghiveciului - eu le ud cu o sticluta de plastic cu un altfel de capac - si chiar sunt foarte multumita

Copiii si gradinaritul Sucprigatactivportocalepret05litri2

15Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Vin 10 Apr 2009 - 23:28

Admin

Admin
Admin
Admin

Eu in loc de stopitoare mai foloseam o sticla de la detergentul lichid de vase, dupa ce o spalam bine. E perfecta mai ales pt udatul direct in tavita. Stropitoarea chiar pt asta o luasem ca sa ud usor direct in tavita dar la ghivecele mele cele mari se pare ca nu tine figura.

16Copiii si gradinaritul Empty Re: Copiii si gradinaritul Vin 17 Apr 2009 - 17:47

Vizitato

Anonymous
Vizitator

So a inceput sa fie din ce in ce mai preocupata de floricele, si chiar ma ajuta sa le mut in ghiveciuri... Sunt foarte curioasa ce reactie o sa aibe cand o sa vada noua ei stropitoare (asteptam sa i-o aduca iepurasul)

Copiii si gradinaritul P1290580

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum