RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Drob

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Drob Empty Drob Mier 8 Apr 2009 - 11:36

Admin

Admin
Admin
Admin

Drob de miel

Ingrediente:
Maruntaiele de la un miel (cca 500g)
2 oua fierte
2 oua crude
1 felie paine muiata in lapte
1 legatura ceapa verde
i legatura patrunjel
1 legatura marar
1 lingura smantana
sare, piper dupa gust
prapurul sau o foaie de taitei
ulei pt. uns tava.

Preparare:
Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se racesc se trec prin masina de tocat carne, impreuna cu felia de paine muiata. Daca vrei, inima si rinichii se pot taia feliute cu cutitul.Se adauga ouale crude, smantana, sare, piper, verdeata tocata marunt, ceapa tocata cu cozi cu tot.

Se amesteca totul.Se unge o forma - dupa preferinta: tavita smaltuita sau forma de chec. Prapurul se spala si se intinde in forma, lasand mult si pe margini.Se pune 1/2 din umplutura, se pun ouale fierte - la alegere: sferturi pe toata suprafata umpluturii sau taiate in jumatati in mijlocul umpluturii-se pune restul umpluturii,se niveleaza cu lingura si se intorc marginile prapuruli peste umplutura.Se coace cca 30 de minute.

Mentiuni:
Daca il pregatesti din maruntaie cumparate separat si nu ai prapur,il coci intr-o foaie de taietei sau foaie de foitaj(cca 4oog)si in acest caz ungi cu ou foaia.

Pt. persoanele care accepta mai greu mirosul carnii de miel este chiar indicat sa inlocuiasca prapurul cu orice foaie de aluat.

Se serveste intreg, pe platou sau taiat felii. Insotit neaparat de ceapa verde, ridichi.

http://www.universulfamiliei.com

2Drob Empty Re: Drob Mier 8 Apr 2009 - 11:39

Admin

Admin
Admin
Admin

Drob Romanesc

Ingrediente
1|2 kg ficatei de pasare
1|2 kg pipote de pasare
1|2 kg inima de pasare
1|2 kg piept de pasare
6 oua
2 leg ceapa
3 leg marar
3 leg patrunjel
piper,sare,cimbru
4 leg de usturoi

Mod Preparare
Se fierb pipotele,ficateii,inimile si carnea la un loc ,se adauga in apa o llingurita de sare. Dupa fierbere se scot ,se dau toate prin masina de tocat inclusiv ceapa,mararul,patrunjelul si usturoiul. Se adauga 4 oua impreuna cu sarea,piperul si cimbrul(dupa gust) in tot ce sa tocat dupa care se amesteca pana la omogenizare. Se aseaza intr-o tava inalata,iar deasupra se adauga cele 2 oua batute,se unge cu o pensula. Se introduce in cuptor si se lasa circa 45 minute.

http://www.universulfamiliei.com

3Drob Empty Re: Drob Mier 8 Apr 2009 - 12:27

Admin

Admin
Admin
Admin

Drob de ciuperci

Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champinion
- 5 cepe potrivite
- 3 oua
- 4 linguri faina
- marar,
patrunjel,
delikat,
piper dupa gust

Preparare:
Se toaca ceapa marunt (sau se da prin masina de tocat), se caleste un pic impreuna cu mirodeniile, se amesteca cu ciupercile curatate si spalate bine apoi fierte, ouale si faina si se pun in tava unsa si presarata cu faina apoi se da la cuptor. Este gata cind se rumeneste usor pe margini.

Pofta buna!

http://www.universulfamiliei.com

4Drob Empty Re: Drob Mier 8 Apr 2009 - 17:16

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Foarte faine retetele!
Tare as face si eu un drob de ciuperci, sa vedem daca voi avea timp!

5Drob Empty Re: Drob Mier 8 Apr 2009 - 17:18

Admin

Admin
Admin
Admin

Eu o sa fac unul din carne, dar din carne de vita si porc. O sa scriu si reteta mea, dar cand o sa-l fac pt ca eu pun ingredientele in functie de carnea pe care o am.

http://www.universulfamiliei.com

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum