OUA MEDALION
Ingrediente:
6 oua,
1 kg de cartofi,
300 g de costita (impanata),
300 g de castraveciori acri,
300 g de maioneza,
mustar,
piper,
sare,
salata verde
patrunjel.
Mod de pregatire:
Spalati bine cartofii si fierbeti-i. Cand sunt bine fierti, curatati-i de coaja si taiati-i feliute. Apoi intr-un castron amestecati cartofii cu costita taiata in cuburi mici, cu castraveciorii dati pe razatoare si bine storsi si cu maioneza. Puneti dupa gust sarea si piperul.
Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei cupe de metal sau cu ajutorul unui castronas formati medalioane pe care le puneti pe un platou. Din oua, pregatiti in apa clocotita si usor sarata, in care ati pus si o lingurita de otet, ochiuri romanesti. Peste fiecare medalion, puneti cate un ou astfel pregatit, ornati cu cate o boaba de piper sau maioneza si frunze de salata verde si patrunjel.
Ingrediente:
6 oua,
1 kg de cartofi,
300 g de costita (impanata),
300 g de castraveciori acri,
300 g de maioneza,
mustar,
piper,
sare,
salata verde
patrunjel.
Mod de pregatire:
Spalati bine cartofii si fierbeti-i. Cand sunt bine fierti, curatati-i de coaja si taiati-i feliute. Apoi intr-un castron amestecati cartofii cu costita taiata in cuburi mici, cu castraveciorii dati pe razatoare si bine storsi si cu maioneza. Puneti dupa gust sarea si piperul.
Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei cupe de metal sau cu ajutorul unui castronas formati medalioane pe care le puneti pe un platou. Din oua, pregatiti in apa clocotita si usor sarata, in care ati pus si o lingurita de otet, ochiuri romanesti. Peste fiecare medalion, puneti cate un ou astfel pregatit, ornati cu cate o boaba de piper sau maioneza si frunze de salata verde si patrunjel.