Despre iresine nu prea am gasit nimic.
In mare am inteles ca este o planta care:
- prefera lumina
- are frunze ovale, gofrate, colorate in rosu, stralucitoare cu nervuri verzi sau aurii
- se inmulteste prin butasi
- planta trebuie inlocuita cam la doi ani, i se ciupesc frecvent virfurile iar lastarii se pun in apa pentru a face radacini si apoi se planteaza linga planta mama
- din cind in cind ii mai trebuie ceva ingrasamint.
- nu trebuie lasata sa creasca prea mare ci trebuie taiata frecvent
- daca este udata prea rar se lasa frunzele, iar daca este udata prea des ii putrezesc radacinile, prin urmare - apa cu moderatie
- varietati: I. Herbstii; I. aureo-reticulata; I. Wallisii; I. Lindenii
si cam atat, daca mai stiti ceva despre ingrijirea iresinei - orice info este binevenita
P.S. si puiul meu:
In mare am inteles ca este o planta care:
- prefera lumina
- are frunze ovale, gofrate, colorate in rosu, stralucitoare cu nervuri verzi sau aurii
- se inmulteste prin butasi
- planta trebuie inlocuita cam la doi ani, i se ciupesc frecvent virfurile iar lastarii se pun in apa pentru a face radacini si apoi se planteaza linga planta mama
- din cind in cind ii mai trebuie ceva ingrasamint.
- nu trebuie lasata sa creasca prea mare ci trebuie taiata frecvent
- daca este udata prea rar se lasa frunzele, iar daca este udata prea des ii putrezesc radacinile, prin urmare - apa cu moderatie
- varietati: I. Herbstii; I. aureo-reticulata; I. Wallisii; I. Lindenii
si cam atat, daca mai stiti ceva despre ingrijirea iresinei - orice info este binevenita
P.S. si puiul meu:
Ultima editare efectuata de catre Sonia's mom in Lun 13 Apr 2009 - 15:47, editata de 1 ori