Cosulet pt oua
Ingrediente
Preparare
Mie nu mi-a reusit foarte bine azi deoarece am asezat marginea impletita sprijinita de tava in vare am pus vasul de yena si s-a ars, mai ales ca am uitat sa il verific( mi-am adus aminte de el cand a mirosit a ars).
Si iata cum arata si ornat( mai ales de Cristina care a inceput sa-l rupa).
Ingrediente
- 360 g faina
- 2 galbenusuri (nu aruncati albusurile ca va pot servi)
- 100 ml lapte
- 4 linguri ulei
- 1 galbenus si 2 linguri lapte pt .decorat
Preparare
- SE face un aluat din ingrediente, trebuie sa fie gros, daca totusi nu il puteti amesteca mai adaugati o lingura de lapte. SE poate folosi masina de facut paine.
- Se intinde aluatul cu ajutorul sucitorului, avand grija sa se obtina o grosime egala pe toata foaia de aluat, de cca 2-3 mm.
- Se ia un vas de metal sau yena (fara minere) si se acopera cu hartie de copt. Ca sa se lipeasca mai bine hartia se uda vasul.
- Se taie fasii de dimensiune egale si se aseaza pe fundul vasului la distanta egala, paralele intre ele. Se pun perpendicular alte fasii si se impletesc. Cand fundul vasului e acoperit incepeti si impletiti pe margini, daca fasiile sunt prea scurte si nu reusiti sa incojurati tot vasul le lipiti intre ele cu putin albus batut (care a ramas de la aluat).
- Pe marginea vasului puneti o impletitura din fasii de aluat.
- Amestecati galbenusul cu cele 2 linguri de lapte si putina sare dupa care ungeti cosuletul.
- Se da la cuptorul cald la 170 C pana se rumeneste.
- Se scoate din cuptor, lse lasa la racit cca 10 minute, dupa care cu atentie se scoate cosul de pa vas.
- Cosuletul e destul de rezistent si se pastreaza chiar si 6 luni.
Mie nu mi-a reusit foarte bine azi deoarece am asezat marginea impletita sprijinita de tava in vare am pus vasul de yena si s-a ars, mai ales ca am uitat sa il verific( mi-am adus aminte de el cand a mirosit a ars).
Si iata cum arata si ornat( mai ales de Cristina care a inceput sa-l rupa).