RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Campanula isophylla (clopotelul italian)

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Denumire stiintifica
Campanula

Denumire populara
Clopotel italian, Steaua Mariei, Steauna de la Bethleem

Specii si varietati
C. isophylla (C. fragilis) cu var.: alba, mayl. Cultivaruri: Stella Blue, Stella White

Formeaza numerosi lastari, subtiri si flexibili, ce atarna, de culoare verde argintiu. Florile sunt albastre, cu 5 petale disticte, in forma de stea. Sunt incadrate de frunze mici, rotunde, colorate verde intens.

Ingrijire
Este o planta subtropicala care se simte bine la racoare sau caldura moderata. Se tine intr-un loc aerisit si foarte luminos, dar vara nu se expune direct in soare.Vara se poate tine afara in gradina si se uda regulat, fara exces. Iarna, temperatura optima este 7-8 gr.C, iar pamantul se mentine aproape uscat. Fertilizarea se poate aplica numai in lunile de vara, de 2 ori pe luna cu ingrasaminte solubile pentru plante cu flori.

Aceasta specie, aparent fragila, este o minunata planta pendenta pentru imbracarea cosurilor suspendate, etajerelor, ferestrelor si cutiilor din balcoanele mai putin luminate si ferite de curenti puternici de aer.
Tulpinile sunt subtiri, usor lemnificate la baza, cu intemoduri scurte si foarte multe ramificatii.
Abundenta florilor, asemanatoare unor clopotei larg evazati, formeaza adevarati bulgari de culoare alba sau bleu ce se mentin din iunie pana in septembrie-octombrie.
In toata perioada de vegetatie necesita udat abundent. Iarna plantele se pastreaza bine in camere racoroase si luminate, cand trec printr-o perioada de repaus.
Poate fi inmultita prin butasi sau prin divizarea plantei, operatii ce dau rezultate mai bune primavara. Pentru o lastarire bogata se impune ciupirea plantelor de 1-2 ori.

Climat
Campanula isophylla sau clopotelul italian este o planta subtropicala care se simte bine la racoare sau caldura moderata (16-20ºC). Se tine intr-un loc aerisit si foarte luminos, dar vara nu se expune direct in soare.

Udatul
Vara se poate tine afara in gradina si se uda regulat, fara exces. Iarna, temperatura optima este 7-8ºC, iar pamantul se mentine aproape uscat.

Solul
Substratul trebuie sa fie hranitor si mai greu, alcatuit din pamant de gradina cu mranita si pamant de frunze.

Replantarea si divizarea plantei se fac primavara.

Fertilizarea se poate aplica numai in lunile de vara, de 2 ori pe luna cu ingrasaminte solubile pentru plante cu flori.

Ingrijire si daunatori
Curatarea lastarilor si taierea lor se fac cel mai bine la sfarsitul verii. Caldura excesiva, aerul uscat, lipsa luminii si excesul de apa in sol sunt daunatoare.

Cand aerul e foarte cald si uscat face usor paianjen rosu, care poate duce la deteriorarea aspectului si pierderea frunzelor.

P.S. si plantuta mea, care din cate am inteles va avea floricele albe

Campanula isophylla (clopotelul italian) P1300377

Vizitato

Anonymous
Vizitator

in sfarsit a inflorit si campanula mea

Campanula isophylla (clopotelul italian) P1330383

Vizitato

Anonymous
Vizitator

si o parte din clopotelul meu inflorit

Campanula isophylla (clopotelul italian) P1330893

Vizitato

Anonymous
Vizitator

E superb!

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Mmmmm...vreau si eu,dar nu se poate nu am conditii optime,tare s frumos,la mai mare!

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Gabitza, Carmne - multumim mult de tot

Admin

Admin
Admin
Admin

Irina, e minunat.

http://www.universulfamiliei.com

Vizitato

Anonymous