Creier la cuptor
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se fierbe creierul in apa cu sare. Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aseaza creierul fier si scurs, eventual se taie bucati mai mici ca sa acopere fundul vasului. Separat se bat ouale cu faina, pesmetul si condimentele si se toara peste creier. Se baga la cutor la foc mic.
PS: e o retet pe care am inventat-o ad-hoc pt ca nu mai aveam chef sa fac creier pane dupa ce il fiersesem deja. Nu am facut nici poza ca nu stiam cum o sa fie si nu mai stiu nici cat timp trebuie compt. Eu am incercat cu o scobitoare asa cum fac la prajituri. A fost super bun si s-a terminat imediat, motiv pt care nu am apucat sa mai fac vreo poza.
Ingrediente:
- 1/2kg creier
- 6 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri pesmet
- condimente dupa gust
- unt sau ulei
Mod de preparare:
Se fierbe creierul in apa cu sare. Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aseaza creierul fier si scurs, eventual se taie bucati mai mici ca sa acopere fundul vasului. Separat se bat ouale cu faina, pesmetul si condimentele si se toara peste creier. Se baga la cutor la foc mic.
PS: e o retet pe care am inventat-o ad-hoc pt ca nu mai aveam chef sa fac creier pane dupa ce il fiersesem deja. Nu am facut nici poza ca nu stiam cum o sa fie si nu mai stiu nici cat timp trebuie compt. Eu am incercat cu o scobitoare asa cum fac la prajituri. A fost super bun si s-a terminat imediat, motiv pt care nu am apucat sa mai fac vreo poza.