Este o mancare din bucatarie ruseasca, ceva ce imi place foarte mult, se fac foarte repede si foarte usor (de asta se si numesc "coltunasii lenesi" ), si este una din mancarurile mele preferate, inca de cand eram mica.
ingridiente:
1 cana cu faina
4 oua
1 si jum. cana branza de vaca
Branza se amesteca cu faina, se bat ouale si se adauga in amestecul din branza. Se pune putina sare, zahar vanilat, scortisoara si se ameste foarte bine.
Apoi punem o cratita cu apa la fiert
Aluatul de mai sus, il luam cu lingurita, il dam prin faina si facem sfere mici (gen perisoare) pe care le aruncam in apa clocotita.
Coltunasii facuti - se ridica la suprafata. Le punem intr-o farfurie adanca si adaugam putina margarina ca sa nu se lipeasca intre ele.
Coltunasii lenesi se servesc cu smantana si zahar (presarat deasupra)...
Pofta buna !!!
ingridiente:
1 cana cu faina
4 oua
1 si jum. cana branza de vaca
Branza se amesteca cu faina, se bat ouale si se adauga in amestecul din branza. Se pune putina sare, zahar vanilat, scortisoara si se ameste foarte bine.
Apoi punem o cratita cu apa la fiert
Aluatul de mai sus, il luam cu lingurita, il dam prin faina si facem sfere mici (gen perisoare) pe care le aruncam in apa clocotita.
Coltunasii facuti - se ridica la suprafata. Le punem intr-o farfurie adanca si adaugam putina margarina ca sa nu se lipeasca intre ele.
Coltunasii lenesi se servesc cu smantana si zahar (presarat deasupra)...
Pofta buna !!!