Bors de loboda rosie
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie cuburi mici. Se pun la fiert in apa calda. Cand s-au inmuiat usor se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat si loboda taiata fasii late de 1 cm. Se continua fierberea inca 20 min, se sareaza dupa gust si se aduga borsul fiert in prealabil. Se pune peste bors o lingura de ulei si leustean tocat si se ia de pe foc. Se derge cu o lingura de smantana pusa direct in farfurie.
Se poate servi si rece si cald cu mamaliga si ceapa verde.
Ingrediente:
- 4-5 legaturi de loboda
- 2 cartofi mari
- 6 fire ceapa verde
- 6 fire usturoi verde
- 1 l bors
- sare, ulei, leustean, smantana
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie cuburi mici. Se pun la fiert in apa calda. Cand s-au inmuiat usor se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat si loboda taiata fasii late de 1 cm. Se continua fierberea inca 20 min, se sareaza dupa gust si se aduga borsul fiert in prealabil. Se pune peste bors o lingura de ulei si leustean tocat si se ia de pe foc. Se derge cu o lingura de smantana pusa direct in farfurie.
Se poate servi si rece si cald cu mamaliga si ceapa verde.