SIROP DIN CONURI DE BRAD
Ingrediente: 25 conuri de brad, 1 kg zahăr, 1/2 lămâie.
Se iau, primăvara, conuri de brad, peste care se pune de trei ori mai multă apă. Se fierb bine, până ce mâzga de pe solzi se curăţă uşor. Se strecoară apa, se limpezeşte şi se completează până la 1 litru de apă. Se adaugă zahărul şi se fierbe. Când a scăzut, ca la dulceaţă, este gata.
Asta era reteta! Ce-am facut eu: Am avut un kg si ceva de conuri( numarate 178 mai mici si mai mari). Le-am pus pe toate la fiert cu apa multa. Dupa fierbere le-am lasat pana a doua zi apoi le-am scurs bine si am aruncat conurile. Am optinut cam 1,300 litri de apa si am completat pana la 2 l, am pus 2 kg de zahar si le-am pus la fiert. Dupa fierbere le-am pus calde in sticle si le-am lasat la racit. Rezultatul:
Ingrediente: 25 conuri de brad, 1 kg zahăr, 1/2 lămâie.
Se iau, primăvara, conuri de brad, peste care se pune de trei ori mai multă apă. Se fierb bine, până ce mâzga de pe solzi se curăţă uşor. Se strecoară apa, se limpezeşte şi se completează până la 1 litru de apă. Se adaugă zahărul şi se fierbe. Când a scăzut, ca la dulceaţă, este gata.
Asta era reteta! Ce-am facut eu: Am avut un kg si ceva de conuri( numarate 178 mai mici si mai mari). Le-am pus pe toate la fiert cu apa multa. Dupa fierbere le-am lasat pana a doua zi apoi le-am scurs bine si am aruncat conurile. Am optinut cam 1,300 litri de apa si am completat pana la 2 l, am pus 2 kg de zahar si le-am pus la fiert. Dupa fierbere le-am pus calde in sticle si le-am lasat la racit. Rezultatul: