Arome natural identice nu exista
Analizand fiecare dintre categoriile de produse carora li se face reclama prin minciuni, se observa ca cele mai frecvente sunt cele privind alimentatia „naturala si sanatoasa”, apoi ofertele „avantajoase” de credite bancare, urmate de cosmeticele care „redau frumusetea”. De aceste reclame inselatoare oamenii trebuie sa se fereasca cel mai mult.
• Laptele pasteurizat, iaurturile cu fructe, chipsurile, sucurile, margarina, vegeta, produsele–instant, cum ar fi supele, cafelele si budincile la plic, promovate ca fiind „usoare, gustoase si naturale” nu sunt deloc sanatoase, nici naturale. Dimpotriva, consumate zilnic, acestea pot provoca alergii, boli cardiovasculare, diabet, Parkinson, Alzheimer si cancer. Aditivii alimentari continuti in alimente sunt nocivi, in special pentru copii si batrani, a caror imunitate a organismului este scazuta, comparativ cu celelalte categorii de varsta.
• Este bine ca oamenii sa evite produsele pe a caror eticheta sunt inscriptionate urmatoarele substante toxice: arome natural identice, intaritori de gust, potentiatori de aroma, glutamat monosidic, acizi grasi trans-artificiali, folositi pentru preparatele-instant.
• Unele produse despre care se afirma in enunturile publicitare ca sunt iaurturi mai sanatoase pentru ca nu au grasimi in exces sunt de fapt lapte „coagulat” cu agenti de ingrosare, fara fermenti activi valorosi pentru sanatate. Astfel, oamenii trebuie sa verifice daca pe ambalajul cutiei scrie „culturi selectionate din bifidobacterii”, sustin specialistii sau doar lapte si agenti de ingrosare.
• In ceea ce priveste bauturile produse industrial, multe sucuri nu sunt suta la suta obtinute din ingrediente cu adevarat naturale, desi eticheta pretinde contrariul. Unele bauturi carbogazoase ce contin acid fosforic pot declansa crize de astm.
• La categoria produselor cosmetice, promovate prin promisiuni de a remedia, peste noapte, probleme privind matreata, acneea, ridurile, vergeturile si celulita, specialistii mai precizeaza ca oamenii trebuie sa le evite, deoarece acestea contin substante nocive, cum sunt: talcul, lanolina, parfumurile si vopselurile sintetice, methyl/propyl/ethyl paraben, uleiurile minerale si derivatele acestora (parafina, petrochimicale), Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Propylene Glycol.
Dintr-un articol de Elena Gulin(Gardianul)
Analizand fiecare dintre categoriile de produse carora li se face reclama prin minciuni, se observa ca cele mai frecvente sunt cele privind alimentatia „naturala si sanatoasa”, apoi ofertele „avantajoase” de credite bancare, urmate de cosmeticele care „redau frumusetea”. De aceste reclame inselatoare oamenii trebuie sa se fereasca cel mai mult.
• Laptele pasteurizat, iaurturile cu fructe, chipsurile, sucurile, margarina, vegeta, produsele–instant, cum ar fi supele, cafelele si budincile la plic, promovate ca fiind „usoare, gustoase si naturale” nu sunt deloc sanatoase, nici naturale. Dimpotriva, consumate zilnic, acestea pot provoca alergii, boli cardiovasculare, diabet, Parkinson, Alzheimer si cancer. Aditivii alimentari continuti in alimente sunt nocivi, in special pentru copii si batrani, a caror imunitate a organismului este scazuta, comparativ cu celelalte categorii de varsta.
• Este bine ca oamenii sa evite produsele pe a caror eticheta sunt inscriptionate urmatoarele substante toxice: arome natural identice, intaritori de gust, potentiatori de aroma, glutamat monosidic, acizi grasi trans-artificiali, folositi pentru preparatele-instant.
• Unele produse despre care se afirma in enunturile publicitare ca sunt iaurturi mai sanatoase pentru ca nu au grasimi in exces sunt de fapt lapte „coagulat” cu agenti de ingrosare, fara fermenti activi valorosi pentru sanatate. Astfel, oamenii trebuie sa verifice daca pe ambalajul cutiei scrie „culturi selectionate din bifidobacterii”, sustin specialistii sau doar lapte si agenti de ingrosare.
• In ceea ce priveste bauturile produse industrial, multe sucuri nu sunt suta la suta obtinute din ingrediente cu adevarat naturale, desi eticheta pretinde contrariul. Unele bauturi carbogazoase ce contin acid fosforic pot declansa crize de astm.
• La categoria produselor cosmetice, promovate prin promisiuni de a remedia, peste noapte, probleme privind matreata, acneea, ridurile, vergeturile si celulita, specialistii mai precizeaza ca oamenii trebuie sa le evite, deoarece acestea contin substante nocive, cum sunt: talcul, lanolina, parfumurile si vopselurile sintetice, methyl/propyl/ethyl paraben, uleiurile minerale si derivatele acestora (parafina, petrochimicale), Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Propylene Glycol.
Dintr-un articol de Elena Gulin(Gardianul)