Placinta cu prune
Ingrediente: 800 g prune coapte, 2 pahare faina, 250 g unt, 1 pahar zahar, 2 oua, 1/2 lingurita de praf de copt, 1 lingura rom, 2 lingurite migdale, 1 lingura zahar vanilat.
Mod de preparare:
* 100 g de unt se freaca cu o jumatate de pahar de zahar, pana se obtine o spuma, apoi se adauga ouale si se amesteca pana se dizolva zaharul;
* 1 pahar de faina se amesteca cu praful de copt si cu romul, apoi se incorporeaza in compozitia de unt, zahar si oua;
* Se intinde o foaie, se aseaza pe o tava unsa cu ulei, se presara cu migdale;
* Prunele se spala, se inlatura samburii, apoi se taie in doua si se pun peste aluat alaturi de migdale;
* Faina ramasa, zaharul si untul se amesteca cu zaharul vanilinat, apoi se presara peste prune;
* Se coace la temp. 180 C, timp de 35 min;
* Se lasa se se raceaca, apoi se scoate din tava.
Ingrediente: 800 g prune coapte, 2 pahare faina, 250 g unt, 1 pahar zahar, 2 oua, 1/2 lingurita de praf de copt, 1 lingura rom, 2 lingurite migdale, 1 lingura zahar vanilat.
Mod de preparare:
* 100 g de unt se freaca cu o jumatate de pahar de zahar, pana se obtine o spuma, apoi se adauga ouale si se amesteca pana se dizolva zaharul;
* 1 pahar de faina se amesteca cu praful de copt si cu romul, apoi se incorporeaza in compozitia de unt, zahar si oua;
* Se intinde o foaie, se aseaza pe o tava unsa cu ulei, se presara cu migdale;
* Prunele se spala, se inlatura samburii, apoi se taie in doua si se pun peste aluat alaturi de migdale;
* Faina ramasa, zaharul si untul se amesteca cu zaharul vanilinat, apoi se presara peste prune;
* Se coace la temp. 180 C, timp de 35 min;
* Se lasa se se raceaca, apoi se scoate din tava.