RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Deserturi : retete tort, prajituri, placinte, etc....

+6
Corina
tiktakro
dariana
MNiko
Adelina
andreea cristina
10 participanți

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

andreea cristina

andreea cristina
Ucenic
Ucenic

Adelina a scris:Asteptam reteta!Miaaam
blat de amandina:
-6 oua
-200gr zahar
-30ml apa
-30 ml ulei
-20gr cacao
-8 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
se separa albusurile de galbenusuri.albusurile se spumeaza impreuna cu apa si se adauga treptat zaharul.galbenusurile se freaca cu uleiul pana se albesc.se incorporeaza usor bezeaua de albusuri,apoi treptat faina amestecata cu cacaoa.la sfarsit adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie.se da la cuptor.

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

Multumesc frumos!Merita incercata!

andreea cristina

andreea cristina
Ucenic
Ucenic

Adelina a scris:Asteptam reteta!Miaaam
pasta de zahar.
-450gr zahar pudra
-5gr gelatina,de preferat de la dr.oetker
-50gr miere
-30 ml apa
se pune gelatina in apa calduta si se lasa sa se umfle.se pune apoi pe foc pentru a se dizolva(sa nu lasati sa fiarba) si se adauga mierea.acest lichid se adauga peste zaharul pudra si se framanta ca la paine.trebuie framantat bine sa fie aluatul tare si sa nu se faraminteze sau sa se lipeasca de mana.daca se lipeste se mai adauga zahar.se infasoara in folie alimentara si se da la frigider.cand se intinde foaia se pune pe masa zahar pudra sau amidon.foaia o intindem ca pe pizza.
PS:O SA VA TREBUIASCA ZAHAR PUDRA IN PLUS CAM 400GR,daca e aluatul prea moale sa aveti cu ce framanta.daca dupa ce il scoateti din frigider daca se faraminteza aluatul mai adaugati zahar sau amidon.

andreea cristina

andreea cristina
Ucenic
Ucenic

Adelina a scris:Multumesc frumos!Merita incercata!
sper din suflet sa va iasa.florile din sugus le luati dupa youtube.acolo va arata cum sa le faceti.

5Deserturi : retete tort, prajituri, placinte, etc.... Empty Retete torturi Mier 20 Mar 2013 - 21:41

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

Multumesc frumos!Chiar nu stiam cum vine facuta folia din pasta de zahar , si mai ales compozitia ei
Voi incerca cat de curand!

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Andreea, pasta de zahar merge facuta si fara miere? Fetita mea e alergica la miere si nu o pot folosi, dar as vrea sa incerc si eu pasta asta sa mai schimbam si noi clasicul tort diplomat pe care il facem mereu cu orice ocazie.

https://mniko.blogspot.com/

andreea cristina

andreea cristina
Ucenic
Ucenic

MNiko a scris:Andreea, pasta de zahar merge facuta si fara miere? Fetita mea e alergica la miere si nu o pot folosi, dar as vrea sa incerc si eu pasta asta sa mai schimbam si noi clasicul tort diplomat pe care il facem mereu cu orice ocazie.
in loc de miere poti folosi glucoza

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Banuiesc ca se gaseste in comert si asta. O sa caut si o sa incerc. Multumesc Andreea.

https://mniko.blogspot.com/

andreea cristina

andreea cristina
Ucenic
Ucenic

MNiko a scris:Banuiesc ca se gaseste in comert si asta. O sa caut si o sa incerc. Multumesc Andreea.
se gaseste sub forma de tableta ca ciocolata si nu costa mult.

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Aha, gata acum stiu despre ce zici si stiu si unde s-o gasesc. Merci.

https://mniko.blogspot.com/

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

Dulceata de lapte

Ingrediente:
Ingrediente:(pentru 2 borcane)
1 l. lapte,
500g.zahar,
4 pachete zahar vanilinat sau 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
1.Se pune laptele cu zaharul si vanilia intr-o cratita.
2.Se lasa sa dea in clocot si, din acel moment,se fierbe 2 ore.
3.Important!Se agita cratita din 10 in 10 minute.Cand compozitia capata o culoare caramel, se scoate batonul de vanilie-daca s-a folosit-.Este gata dulceata cand compozitia este ca o pasta(de ex.ca nutela din comert)
4.Se tine dulceata 2 zile in frigider,inainte de folosire.

Nota:Se poate obtine dulceata de lapte cu ciocolata, atunci se adauga in compozitie 50g.ciocolata rasa:

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Adelina, multumesc ca ai pus reteta si aici.

Corina, acum ca ai facut reteta de dulceata de lapte, as vrea sa te intreb, zicand tu ca arata ca un serbet, ar putea fi folosita sa indulcesti de ex ceaiul?

https://mniko.blogspot.com/

dariana

dariana
Activ
Activ

Dulceata asta de lapte nu se poate fierbe cele 2 ore in cuptor ?

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Dulceata de lapte nu se prepara din lapte condensat ??? eu asa stiam reteta de "dulce de leche" , care este un desert autentic spaniol.

http://tiktakro.blogspot.com/

Corina

Corina
Admin
Admin

Eu am facut din lapte gras de vaca si nu am fiert-o 2 ore. Cred ca in 20 de minute s-a legat.
Matei a mancat-o cu lingurita ca pe serbet iar eu pe biscuiti... Nu am incercat in ceai.

http://www.prima-zi.blogspot.com

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

Rulada cu crema de lamaie

Ingrediente:

Blatul:
* 6 oua
* 6 lg. zahar
* 6 lg. faina
* 1 plic zahar vanilat
* 1 lingurita praf de copt

* 200 ml. frisca
* 3-4 linguri de cocos

Crema de lamaie:
* coaja si sucul de la 4 lamai
* 100 g unt nesarat
* 4 oua
* 400 g de zahar tos
Preparare:

Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul unei tavii dreptungiulare in care veti coace pandispanul. Eu am folosit tava aragazului 30/34 cm. Cand se scoate se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza pe latura lunga.

Crema de lamaie:
Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja, sucul de lamaie., ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.
Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba, dar trebuie sa se ingroase, cca. 7-8

minute.
Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca considerati, puteti sa strecurati crema prin sita (pregatita in prealabil), pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.

Montarea:
Umpleti rulada cu jumatate din crema, apoi rulati si imbracati-o in cele 200 frisca, in care incorporati si 2-3 linguri de cocos. Pentru aspect, mai presarati in ploaie cocos pe rulada. Apoi rasturnati restul de crema de lamaie, care trebuie sa fie inca putin calduta si lasati sa se prelinga in voie. Pofta Buna


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Chec cu visine 

(pentru masuratori se foloseste 1 cana mare de ceai  si 1 lingura pentru supa )

4 oua : albusurile se bat cu 1 cana zahar tos pina devine o masa compacta-lucioasa, se adauga cu mixare intre fiecare adaus urmatoarele : 
4 galbenusuri, se mixeaza, 
4 linguri apa,  4 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt , si la final 1 cana faina. 
Se obtine o pasta aproape groasa in care puteti sa va jucati cu adaus de : zahar vanilat, esenta de rom/vanilie, stafide, cacao ( intr-o portie mica amestecati cacao si apoi faceti checul "marmorat" ) . 

Se ia o tava de friptura ( deci lunguiata si cu pereti inalti ca sa iasa checul gros ) se tapeteaza cu unt + faina - am incercat si cu hirtie de copt si nu-mi place rezultatul - si se toarna pasta obtinuta, se niveleaza. 
Acum : 
-daca folositi visine din congelator : decongelate, scos simburii si scurse bine de suc ,le asezati la suprafata din loc in loc si apoi bagati repede tava la cuptor sa nu apuce visinele sa "cada"
- daca folositi visine proaspete : scoate simburii , scurgeti bine de suc si le tavaliti putin prin faina sa nu "cada" la fundul tavii prin aluat. Faina le tine "agatate" in aluat. 
Simburi de nuca presarati printre visine, cu mina larga... sunt minunati si crocanti . 
Smecheria mea : eu pun si 1-2 linguri de miere in aluat si putina scortisoara ( un praf ) , transforma checul in ceva ce aminteste prin aroma a turta dulce... linga cafea , e minunat ! 
Se coace la foc mijlociu pina ce scobitoarea iese curata din mijlocul lui . Puteti pudra cu zahar peste, sau orna cu ciocolata topita sau caramele topite, dar va asigur ca " in pielea goala " este mai mult decit delicios. 
Pofta buna !

http://tiktakro.blogspot.com/

catalina

catalina
Ucenic
Ucenic

wow.........ce pofta mi-ai facut,merg in gradina sa aduc visine.....multumim Tiktakro

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Sa ai pofta buna , Catalina !

http://tiktakro.blogspot.com/

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Daca va spun ca sunt in plin proces de adunat visine. Am facut compot dimineata si acum adun sa pun la congelator. Multumim de reteta Teodora.

https://mniko.blogspot.com/

catalina

catalina
Ucenic
Ucenic

Teodora foarte buna reteta de chec cu visine ,nu am avut nuca dar si fara a fost delicios ,combinatie de dulce -acrisor,ne-am lins pe degete.....si ce bun a fost si dimineata la cafea...o sa mai fac .

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Ma bucur ca ti-a placut, Catalina . Pentru mine e prajitura "casei", din aceeasi compozitie fac si briose si blaturile de tort ( in tava rotunda si il tai in doua ) .... nu am surprize niciodata ;) .
Ai pus si putina miere ?

http://tiktakro.blogspot.com/

catalina

catalina
Ucenic
Ucenic

am pus miere si scortisoara,delicios

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

salivez.... chiar daca o stiu "pe de rost" , tot salivez :)))

http://tiktakro.blogspot.com/

Melly H.

Melly H.
Activ
Activ

Ce harnicute sunteti! Am aruncat si eu un ochi pe retete si sunt interesante!
Felicitari doamnelor!

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum