RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Skimmia japonica (liliacul japonez)

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Skimmia japonica (liliacul japonez) Empty Skimmia japonica (liliacul japonez) Sam 4 Apr 2009 - 16:20

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Skimmia japonica sau liliacul japonez
Denumire stiintifica: Skimmia japonica (sinonim cu Skimmia reevesiana)

Cuvantul skimmia vine de la numele unui fruct, in limba japoneza.

Familie: Rutaceae

Origine: Japonia, China si Corea

Aspect si prezentare: Planta perena, cu frunzis persistent si port de arbust, Skimia japonica a cucerit in ultimii ani tot mai mult teren in categoria plantelor de apartament din Romania.

Frunzele pieloase, oval-lanceolate, de culoare verde inchis, formeaza in varful ramurilor o rozeta in centrul careia apar ciorchini de flori parfumate, albe. Interesant este ca, inainte de deschidere, la exterior ciorchinii pot fi albi sau roz. Planta contine o substanta aromata ce poate fi simtita prin strivirea oricarei parti a sa (frunza, floare sau fruct).

Perioada de inflorire se desfasoara pe parcursul lunilor aprilie si mai, dupa care incep sa se formeze fructele, sub forma de bace mici, de culoare rosie. Acestea persista pe ramuri din septembrie pana in primavara, oferind plantei pe toata perioada rece un aspect decorativ deosebit.

Conditii de cultivare/ingrijire: Desi specia provine din Asia, datorita faptului ca nu este prea pretentioasa in privinta conditiilor de crestere, aceasta s-a aclimatizat relativ usor si la noi in tara.

Apreciaza lumina abundenta, dar vara trebuie ferita de razele directe ale soarelui. In lunile caniculare, o locatie aflata in semiumbra, este de preferat uneia cu expunere solara directa.

Desi rezista atat la temperaturi ridicate cat si la frigul iernii, Skimmia japonica se dezvolta bine in conditii de temperatura moderata, limitele ideale fiind intre 20 si 24 de grade Celsius.

Tolereaza bine uscaciunea aerului din apartamentele noastre, dar umiditatea relativa de 50-60% le este in mod vadit favorabila.

Substratul potrivit este un pamant de flori bogat in humus cu un drenaj foarte bun, planta nesuportand umiditatea ridicata prelungita la nivelul radacinilor.

Fertilizarea se efectueaza din mai pana in octombrie, prin aplicarea de ingrasaminte echilibrate pentru plante cu flori, la fiecare 3-4 saptamani. O perioada de pauza in lunile cu caldura excedentara constituie o necesitate si nu doar o recomandare.

Inmultirea plantei este relativ facila, realizandu-se cu precadere prin butasirea lastarilor terminali semi-lemnificati, in lunile septembrie si octombrie. O alta metoda practicata tot in perioada de toamna, o reprezinta semanarea semintelor plantei in conditii de temperatura si umiditate ridicata.

Sfaturi speciale: Avand in vedere faptul ca Skimmia japonica este o planta unisexuat dioica, pentru obtinerea fructelor sunt necesare doua plante diferite: una cu flori de sex femeiesc si una cu flori de sex barbatesc.

Planta isi poate pastra aspectul de arbust de apartament si forma compacta prin taieri periodice ale coroanei.

Alte specii: S.anquetilia, S.arborescens, S.laureola

Varietati ale speciei Skimmia japonica: Emerald King, Fragrans, Rubella, Ruby Dome, White Gerpa, Veitchii, Ruby King.


P.S. are un miros extraordinar !!!


Skimmia japonica (liliacul japonez) Skimmia_

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Liliacul japonez


Skimmia japonica, sau liliacul japonez, este o plantă relativ nou apărută la noi, dar care se va impune cu siguranţă printre favorite
Skimmia japonica este un arbust peren de talie medie, cu frunzis persistent. Frunzele sunt alungite, de culoare verde inchis, cu aspect de piele. În vârful tulpinilor apar, primăvara, boboci alb-rozalii din care se vor deschide flori albe foarte parfumate, adunate sub formă de ciorchini. Atât frunzele, cât si florile sunt parfumate, iar aroma se poate simţi dacă strivim oricare din părţile plantei. Chiar dacă florile durează puţin, până la o săptămână, in aprilie-mai, din luna septembrie până in martie-aprilie apar fructele, de culoare portocalie sau rosie, niste bace mici adunate tot sub formă de ciorchine, ca si florile. Fructele colorate si aroma degajată de intreaga plantă sunt atuurile cu care aceasta ne seduce iremediabil.

Cum o ingrijim

Liliacul japonez nu este foarte pretenţios. Solul trebuie să fie bogat in humus si bine drenat pentru a nu păstra umezeala in jurul rădăcinilor. În lunile călduroase nu i se aplică ingrăsăminte, iar in restul anului se foloseste ingrăsământ natural pentru plante cu flori.
Liliacul japonez se dezvoltă foarte bine in lumină, dar vara trebuie evitat ca razele soarelui să cadă direct pe frunze, motiv pentru care e bine să o ţinem in semiumbră in acest anotimp.
Se udă cu moderaţie, o dată la câteva zile, când pământul din jurul tulpinii s-a uscat.
O temperatură medie de 20-25 grade C este ideală pentru cresterea acestei plante, desi tolerează fără prea mare efort si temperaturile scăzute din timpul iernii, si pe cele caniculare ale verii. O umiditate de peste 50% ajută in mod cert la păstrarea prospeţimii frunzelor.
Pentru a păstra forma rotundă a coroanei, vârfurile tulpinilor se taie periodic.

Cum se inmulţeste

La inceputul toamnei se taie câţiva lăstari proaspeţi cu frunze si se pun in apă până le dau mustăţi. Se replantează apoi in ghivece mici, cu pământ bogat in humus si li se asigură o umiditate sporită a mediului. O altă variantă este semănarea seminţelor intr-un ghiveci cu pământ gras si menţinând o umiditate crescută a atmosferei din jur până se prind.

Dăunatori si recomandări speciale

Nu se cunosc dăunători ai acestei plante, fiindcă se cultivă de relativ puţin timp la noi.
Pentru a obţine fructe este nevoie să avem două plante, una cu flori femeiesti si una cu flori bărbătesti, altfel nu se poate realiza polenizarea, planta fiind unisexuată.

Articol scris de Andreea Nedelea



Skimmia japonica (liliacul japonez) Skimmia99

Skimmia japonica (liliacul japonez) Skimmia

Skimmia japonica (liliacul japonez) SkimmiaFlowers

Skimmia japonica (liliacul japonez) 211

Skimmia japonica (liliacul japonez) Kniphofia_1192006350_633

3Skimmia japonica (liliacul japonez) Empty Re: Skimmia japonica (liliacul japonez) Vin 10 Apr 2009 - 17:05

Vizitato

Anonymous
Vizitator

o crenguta noua pe skimmia mea:


Skimmia japonica (liliacul japonez) P1290341

4Skimmia japonica (liliacul japonez) Empty Re: Skimmia japonica (liliacul japonez) Vin 10 Apr 2009 - 23:45

Admin

Admin
Admin
Admin

Si ce verde este in comparatie cu celelalte!

http://www.universulfamiliei.com

5Skimmia japonica (liliacul japonez) Empty Re: Skimmia japonica (liliacul japonez) Mar 28 Apr 2009 - 16:55

Vizitato

Anonymous
Vizitator

si Schimia mea, care isi schimba incet frunzulitele


Skimmia japonica (liliacul japonez) P1290975

6Skimmia japonica (liliacul japonez) Empty Re: Skimmia japonica (liliacul japonez) Sam 5 Sept 2009 - 19:24

Vizitato

Anonymous
Vizitator

dupa ce a stat fara floricele toata vara, vad k skimmia mea a inceput sa dea semne k ar vrea sa infloreasca din nou

Skimmia japonica (liliacul japonez) P1340090

7Skimmia japonica (liliacul japonez) Empty Re: Skimmia japonica (liliacul japonez) Dum 6 Sept 2009 - 12:57

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Irina,de unde scoti mama flori asa de frumoase?Tare mult imi mai plac!

8Skimmia japonica (liliacul japonez) Empty Re: Skimmia japonica (liliacul japonez) Mier 9 Sept 2009 - 18:42

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Le caut mami cu muuuuuuult spor !!!
Mercik pentu aprecieri, ma bucur k iti plac floricelele mele

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» Hibiscus (Trandafirul japonez)

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum