- 600 ml lapte
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 1 lingurita faina
- zahar vanilat
Se fierb 400 ml de lapte, intre timp albusurile sa bat spuma si atunci cand stau "tepene" se adauga cate putin - 50gr de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba - se ia amestec de bezea cu lingura si se pune in lapte. Galustele se tin cate 2 min. pe fiecare parte si se scot apoi cu spumiera intr-un vas.
Dupa ce s-au fiert toate galustele, se bat galbenusurile cu restul de zahar, faina, zahar vanilat si lapte - si compozitia asta se adauga la lapte in care au fiert galustele. Se mai fierbe maxim 10 min (pana se ingroasa). Amestecul de galbenuse se toarna peste galuste din albusuri si se lasa la racit.
Cum au iesit? Pentru mine - au gustul copilariei
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 1 lingurita faina
- zahar vanilat
Se fierb 400 ml de lapte, intre timp albusurile sa bat spuma si atunci cand stau "tepene" se adauga cate putin - 50gr de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba - se ia amestec de bezea cu lingura si se pune in lapte. Galustele se tin cate 2 min. pe fiecare parte si se scot apoi cu spumiera intr-un vas.
Dupa ce s-au fiert toate galustele, se bat galbenusurile cu restul de zahar, faina, zahar vanilat si lapte - si compozitia asta se adauga la lapte in care au fiert galustele. Se mai fierbe maxim 10 min (pana se ingroasa). Amestecul de galbenuse se toarna peste galuste din albusuri si se lasa la racit.
Cum au iesit? Pentru mine - au gustul copilariei