RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Sfaturi pentru prepararea pastelor

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Sfaturi pentru prepararea pastelor Empty Sfaturi pentru prepararea pastelor Mar 9 Iun 2009 - 0:01

Admin

Admin
Admin
Admin

Sfaturi pentru prepararea pastelor

Principala modalitate (si cea de baza) a pregatirii pastelor este fierberea. Cantitatea de apa de care ai nevoie pentru fierbere difera intotdeauna in functie de cantitatea de paste pe care doresti sa o prepari. Exista si aici cateva "artificii", de care poti tine cont pentru a da savoare pastelor si a le conferi acea aroma "a la Italia".

Sfaturi utile:

In primul rand, nu pune niciodata pastele la fiert in apa rece - se vor lipi sau vor absorbi prea multa apa, devenind prea moi.
Adauga sare in apa pentru fiert pastele doar atunci cand aceasta este aproape de punctul de fierbere - nu mai devreme, pentru ca poate afecta negativ gustul pastelor, si nici o data cu pastele, deoarece nu va avea suficient timp sa se dizolve.
Pune pastele in apa, numai atunci cand aceasta se afla in plin proces de fierbere, amestecand imediat pentru a impiedica lipirea lor si pastrand focul la o temperatura suficienta pentru a mentine apa la aceeasi intensitate a fierberii.
Este necesar sa amesteci din cand in cand pastele, atunci cand sunt pe foc, pentru a impiedica lipirea acestora (inclusiv la fundul oalei, unde tind sa se lipeasca mai des).
Pentru o aroma deosebita, poti sa adaugi in apa in care fierb pastele un cubulet de unt.
Verifica timpul de preparare, specificat pe ambalaj, care, de regula, incepe din momentul in care ai adaugat pastele in apa fiarta si pana cand sunt gata. Dupa ce s-au fiert, strecoara-le imediat, altfel ele vor continua sa absoarba apa, umflandu-se.
Pastele trebuie gatite "al dente", dupa cum spun italienii, insemnand sa fie fragede, insa nu foarte moi, pentru a le putea "musca".
Puneti o lingurita rasa de sare si 2-3 lingurite de ulei in apa in care fierbeti paste fainoase si acestea nu se vor lipi.
Niciodata orezul, pastele fainoase nu se vor lipi in timpul fierberii (de vas ori intre ele) daca in apa de fierbere veti pune de la bun inceput o lingura cu unt sau putin ulei.

Dupa fierbere, este momentul sa iti folosesti imaginatia, implicandu-ti gusturile culinare si cunostintele gastronomice, pentru realizarea celor mai ispititoare combinatii. Pastele pot reprezenta astfel un delicios antreu (ca baza pentru salate, de exemplu), un pranz satios, daca sunt pregatite cu cascaval, carne, ciuperci si sos de rosii, o cina usoara, daca le coci la cuptor, cu branza rasa, sau un desert aromat, in cazul in care le combini cu lapte dulce si esenta de vanilie.

Ingrediente ce dau un gust magnific pastelor

Pasta italiana nu ar avea acelasi gust fara uleiul de masline. Acesta este celalalt motiv pentru care bucataria italiana este vestita. Uleiul de masline da un gust deosebit pastelor, in special sosului pentru paste.

Cel mai simplu sos de rosii proaspete "pomodoro fresco" este minunat daca este preparat cu ulei de masline si plante aromate. Aromele verdeturilor schimba gustul si savoarea fiecarui sos. Deci sosul va avea un gust aparte cu busuioc si alt gust cu cimbru sau oregano. Vezi reteta de si de Sos pentru spaghete.

Ultimul ingredient pentru ca pastele sa fie perfecte, este parmezanul, pe care este ideal sa-l dai pe razatoare chiar inainte de a servi pastele.

Alte ingrediente specifice pastelor si gustului mediteranean sunt maslinele si branza de oaie.

Desi Italia ramane producatorul de paste numarul 1 din lume, in primul rand in privinta calitatatii, au aparut si alte tari producatoare, cum ar fi Franta, Germania, Statele Unite, Argentina si Spania.

Sosurile sunt diverse:

Alfredo - smantana, putina branza, foarte putin ulei. Se serveste cu fettuccini.
Carbonara - smantana, oua, parmezan, la care se poate adauga bacon, ciuperci.
Marinara - rosii, usturoi, ceapa, ulei de masline.
Bolognese - sos Marinara, la care se adauaga carne de vita tocata.
Primavera - sos vegetarian cu morcovi, telina si ardei. Se poate combiuna cu fettuccini.
Arrabbiatta - rosii, ardei iute, usturoi.

Articolul integral aici

http://www.universulfamiliei.com

Vizitato

Anonymous
Vizitator

si cele mentionate nou ne plac doar Carbonara si Bolognese

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Sonia's mom a scris:si cele mentionate nou ne plac doar Carbonara si Bolognese

Si noua la fel, dar mai inventam si cate o reteta si suntem multumiti de rezultate.

In rest, ce nu e precizat in textul citat (sau poate nu am citit eu cu atentie) este ca pastele nu se spala niciodata dupa ce s-au scurs de apa in care au fiert. Multe persoane am vazut ca le spala cu apa rece si italienii nu fac niciodata asa ceva.

Vizitato

Anonymous
Vizitator

nici eu nu le spal...
de obicei dupa ce le scurg le pun in sos (cu care urmeaza sa le mancam) si amestec pana se omogenizeaza

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Si eu la fel. Cum de altfel sosul il fac tot eu, nu e nicio problema ca amestec pastele cu sosul si apoi le servesc.

Admin

Admin
Admin
Admin

Eu le spalam pastele, pt ca asa am citit intr-o reteta odata de mult, dar mai nou nici eu nu le mai spal, doar le pun la scurs si apoi le amestec cu sosul.

http://www.universulfamiliei.com

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum