RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Gradina in luna iulie

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Gradina in luna iulie Empty Gradina in luna iulie Lun 15 Iun 2009 - 10:16

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Luna iulie ne intampina cu aceeasi caldura sufocanta cu care ne-am luptat si pana acum… Si daca noi ne mai putem ascunde de razele mult prea puternice ale soarelui si ne mai putem racori singuri cu apa rece sau cu inghetata, plantele noastre, fie ele de gradina sau
din ghiveci, nu pot supravietui fara ajutorul nostru.

Desi la prima vedere in gradina nu sunt prea multe de facut in afara de udarea din abundenta a plantelor, trebuie sa stiti ca in luna iulie nu scapam de sarcinile gradinaritului.

In ceea ce priveste florile de gradina, gazonul, arbustii si pomii fructiferi:

- daca nu ati facut deja aceasta operatie, acum e momentul: scoateti bulbii de lalele, narcise, zambile, etc. din pamant, lasati-i sa se usuce o zi si apoi puneti-i la pastrat in pungi de hartie (sau inveliti in hartie si apoi in punga de plastic); important este ca punga sa fie pastrata intr-un loc uscat, pentru ca bulbii sa nu transpire si sa putrezeasca.

- cum este foarte cald si nu ploua mai deloc, este absolut necesar sa udati bine florile seara, cand soarele nu mai este puternic. NU udati plantele in timpul zilei, pentru ca picaturile de apa ramase pe frunze si tulpini amplifica razele soarelui si planta se va ofili; udatul numai la radacina nu are rost in timpul zilei, pentru ca apa se va evapora foarte repede.

- pentru a mentine cat mai mult umezeala in jurul radacinii, presarati un strat de mulci in jurul tufelor sau arborilor.

- seara, cand udati florile, profitati de ocazie si pulverizati apa si pe frunze, astfel plantele isi vor reveni mai usor dupa ziua caniculara.

- la trandafiri se rup capetele florilor care se scutura (eventual cu tot cu codita) pentru a stimula aparitia unor flori noi.

- nu tratati florile cu substante fertilizatoare decat daca este neaparat nevoie; in acest sens nu este o regula, insa e bine sa nu fortati plantele acum, cand si asa de abia fac fata zilelor toride.

- daca este cazul, folositi insecticide pentru combaterea daunatorilor la flori, arbori sau arbusti.

- tundeti in continuare gardurile vii, daca este nevoie.

- nu tundeti prea scurt gazonul si udati-l regulat, pentru ca sa nu se usuce.

- culegeti zilnic fructele din pomii si arbustii fructiferi; daca sunt lasate prea mult timp, acestea se vor strica, vor fi mancate de pasari sau vor fi atacate de daunatori.

- daca este cazul, legati ramurile rebele ale trandafirilor cataratori, arbustilor fructiferi (zmeurul, de exemplu), etc. pentru ca sa creasca asa cum doriti.

- inlaturati buruienile din gradina pentru ca ele nu fac altceva decat sa consume substantele nutritive si umezeala din pamantul si asa saracit.

- sapati pamantul din jurul tulpinilor pentru ca apa sa patrunda cat mai adanc.

Plantele de interior, care desigur sunt scoase si ele afara la aer, trebuie ingrijite la fel:

- udati-le zilnic, in fiecare seara, din belsug si stropiti-le frunzele (numai la speciile care suporta acest tratament).

- urmariti aparitia daunatorilor sau a bolilor si actionati pentru inlaturarea lor.

- este momentul sa puneti la prins butasi de muscata, coleus, etc.

Altfel, e timpul sa va ganditi deja la modul in care va arata gradina la toamna, sa adunati seminte si sa inmultiti plantele care va plac, sa cumparati plante noi din magazine sau arbusti pe care sa ii asezati in gradina in asa fel incat sa creeze noi puncte de atractie. Nu uitati, daca aveti de gand sa plantati ceva, nu faceti asta decat seara.


Lavinia Rorich

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum