RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Luna aprilie in gradina noastra de apartament

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Luna aprilie in gradina noastra de apartament


Cu toate mofturile iernii, care nu mai voia sa plece si cu toata nehotararea primaverii, iata ca cea de-a doua a iesit, in sfarsit, biruitoare. La intalnirea cu prietenul soare, s-au grabit sa soseasca, imediat dupa eternele vestitoare ale primaverii, toporasii si forsythia, pomii fructiferi mai harnici imbracand si ei haine albe parfumate.

Plantele care necesita spatii aerisite si care au reintrat in vegetatie, pot fi scoase pe balcon sau terasa, cu conditia ca noaptea, temperatura sa nu scada drastic. E momentul pentru curatarea si toaletarea plantelor si arbustilor care au iernat la rece. Tundeti ramurile batrane, uscate sau care au fost afectate de frig. Verificati stadiul si sanatatea radacinilor si schimbati pamantul si ghivecele la cele ce necesita acest lucru. Unde e cazul, puteti tunde aglomerarea de radacini, mai ales daca acestea sunt incalcite si ingreuneaza absortia normala de apa din sol. Folositi substraturi usoare, de calitate, cu drenaj ridicat, tinand cont de necesitatile individuale ale speciilor.

Stergeti frunzele plantelor mari (Philodendron, Monstera deliciosa, Dieffenbachia, Schefflera, Hibiscus) folosind un burete curat, bine umezit. Plantele cu frunzis marunt sau subtire, lanceolat, pot fi curatate de praf cu ajutorul unui dus cu apa calduta. Aveti grija sa lasati surplusul de apa sa se scurga din ghiveci si goliti farfuria, dupa ce planta a absorbit cantitatea necesara.

Palisati plantele cataratoare, fixati araci, tutori sau alti suporti pentru cele cu port de liana, sau tulpini firave si sensibile. Reorganizati dispunerea ghivecelor, in functie de necesarul de lumina. Indepartati de la ferestre plantele care nu tolereaza lumina puternica si readuceti-le aproape pe cele care au iernat la intuneric si care si-au reinceput cresterea partii aeriene: Achimenes, Kohleria, Zantedeschia, Gloxinia si celelalte plante cu radacini sub forma de tuberculi, bulbi sau rizomi.

Pentru cele care au inceput sa formeze frunze, si ridica pretentii in privinta fertilizari, puteti relua aplicarea lor, cu respectarea intervalului specific fiecarei specii.

Daca plantele semanate in februarie si/sau martie au crescut suficient de mult si au format cel putin 2 perechi de frunze, e timpul sa le repicati in ghivece de mici dimensiuni.

Tot acum, spre sfarsitul lunii, puteti proceda la inmultirea prin butasire a plantelor. Alegeti lastari tineri, sanatosi cu 2-3 perechi de frunze sau care sa aiba minim 10 cm. Ii puteti pune la inradacinat in pahare cu apa sau ii puteti planta in suport de turba sau pamant de flori amestecat cu nisip si perlit. In ambele variante, pozitionati recipientele in usoara semiumbra, pentru a nu deshidrata mladitele.

Ciupiti varfurile plantelor ierboase, cu port drept, pentru a stimula ramificarea si a ajuta la formarea unor tufe bogate si incepeti pulverizarea celor sensibile, cu cerinte mari in privinta umiditatii atmosferice.

Odata rezolvate toate aceste activitati, puteti spune ca ati pornit cu dreptul in ce priveste ingrijirea micii dumneavoastra gradini de apartamen si cu siguranta va veti bucura de flori frumoase si sanatoase.



GradinaMea.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum