Supa de rosii
Ingrediente
1-2 kg de rosii coapte sau 100 g de bulion sau 1 l de suc de rosii
1 ceapa
1-2 morcovi
1 telina mica
1-2 ardei grasi
50 ml ulei de masline
1 ligura de zahar
150 g taitei de orez sau fidea
1 legatura de marar sau/si patrunjel
sare
Mod de preparare
Morcovii, telina si ceapa se spala, se curata, se taie in bucati si se pun la fiert cu cca 2 l de apa cu sare si ulei;
Dupa ce legumele au fiert pe jumatate (30 minute), se adauga ardeii taiati felii si rosiile, se lasa sa mai fiarba 20 minute;
Daca aveti mixer, dupa ce se raceste putin se mixeaza tot continutul, daca nu se strecoara supa, pasand bine legumele printr-o sita;
In supa de rosii astfel obtinuta, se pun taiteii de orez fierti in prealabil si racoriti sub putina apa rece;
Se potriveste de sare si dupa gust se poate adauga si lingura de zahar;
Supa de rosii se poate imbunatati ca gust si culoare, prin presararea de marar sau/si patrunjel verde in momentul servirii;
In timpul iernii, cand calitatea rosiilor nu va multumeste le puteti inlocui cu 100 g de bullion sau 1 l de suc de rosii, in acest caz reducandu-se cantitatea de apa. Restul cantitatilor raman neschimbate;
Pentru cazul cand nu sunteti in post supa de rosii se poate drege cu smantana sau se poate pune smantana separate intr-o sosiera.
Ingrediente
1-2 kg de rosii coapte sau 100 g de bulion sau 1 l de suc de rosii
1 ceapa
1-2 morcovi
1 telina mica
1-2 ardei grasi
50 ml ulei de masline
1 ligura de zahar
150 g taitei de orez sau fidea
1 legatura de marar sau/si patrunjel
sare
Mod de preparare
Morcovii, telina si ceapa se spala, se curata, se taie in bucati si se pun la fiert cu cca 2 l de apa cu sare si ulei;
Dupa ce legumele au fiert pe jumatate (30 minute), se adauga ardeii taiati felii si rosiile, se lasa sa mai fiarba 20 minute;
Daca aveti mixer, dupa ce se raceste putin se mixeaza tot continutul, daca nu se strecoara supa, pasand bine legumele printr-o sita;
In supa de rosii astfel obtinuta, se pun taiteii de orez fierti in prealabil si racoriti sub putina apa rece;
Se potriveste de sare si dupa gust se poate adauga si lingura de zahar;
Supa de rosii se poate imbunatati ca gust si culoare, prin presararea de marar sau/si patrunjel verde in momentul servirii;
In timpul iernii, cand calitatea rosiilor nu va multumeste le puteti inlocui cu 100 g de bullion sau 1 l de suc de rosii, in acest caz reducandu-se cantitatea de apa. Restul cantitatilor raman neschimbate;
Pentru cazul cand nu sunteti in post supa de rosii se poate drege cu smantana sau se poate pune smantana separate intr-o sosiera.