Pentru ca aveam mere pere si gutui amarui care nu ar fi rezistat prea mult am facut un gem asortat astfel:
-am curatat fructele de simburi si partile alterate si le-am taiat in bucatele
-am pus apa si le-am fiert intr-o oala de 10
-am scurs zeama in care am pus 1 kg zahar si le-am fiert
-in timpul acesta am dat prin blendet fructele fierte si le-am pus in zeama de pe foc
Dupa ce am terminat de blendurit am pus cratita la cuptor sa scada f.bine (pe flacara exista riscul sa se prinda)
-am pus gemul fierbinte in borcane sa faca deasupra crusta
Proportiile fructelor poate varia in functie de ce avem la indemina!
-am curatat fructele de simburi si partile alterate si le-am taiat in bucatele
-am pus apa si le-am fiert intr-o oala de 10
-am scurs zeama in care am pus 1 kg zahar si le-am fiert
-in timpul acesta am dat prin blendet fructele fierte si le-am pus in zeama de pe foc
Dupa ce am terminat de blendurit am pus cratita la cuptor sa scada f.bine (pe flacara exista riscul sa se prinda)
-am pus gemul fierbinte in borcane sa faca deasupra crusta
Proportiile fructelor poate varia in functie de ce avem la indemina!