RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Gemuri, dulceturi

5 participanți

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Gemuri, dulceturi Empty Gemuri, dulceturi Mier 13 Noi 2013 - 21:32

valih

valih
Cu vechime
Cu vechime

Pentru ca aveam mere pere si gutui amarui care nu ar fi rezistat prea mult am facut un gem asortat astfel:
-am curatat fructele de simburi si partile alterate si le-am taiat in bucatele
-am pus apa si le-am fiert intr-o oala de 10
-am scurs zeama in care am pus 1 kg zahar si le-am fiert
-in timpul acesta am dat prin blendet fructele fierte si le-am pus in zeama de pe foc
Dupa ce am terminat de blendurit am pus cratita la cuptor sa scada f.bine (pe flacara exista riscul sa se prinda)
-am pus gemul fierbinte in borcane sa faca deasupra crusta

Proportiile fructelor poate varia in functie de ce avem la indemina!

2Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Mier 13 Noi 2013 - 22:16

Corina

Corina
Admin
Admin

eu il fac asa:
- curat fructele de partea alterata si de "casuta" samburilor
- le dau prin masina de tocat cu tot cu coaja
- le pun in ceaun la fiert incet
- pun zahar cam 1-1.5kg la ceaunul de 8 kg.
- mestec cu linguroiul de lemn din cand in cand si il fierb pana nu mai "scuipa"...
- pun gemul fierbinte in borcan dar lasate fara capac 12 ore sa faca crusta si apoi capsat si dat la beci.
Am facut un gem de mere, unul de pere, unul asortat (mere, pere mai multe, gutui doar cateva) si inc aunul cu gutui mai multe. Mai am fructe pentru un gem de mere cu gutui si probabil unul simplu de gutui...

http://www.prima-zi.blogspot.com

3Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Mier 13 Noi 2013 - 22:19

valih

valih
Cu vechime
Cu vechime

e cam la fel Corina doar ca eu am dat la blender fructele fierte si am tinut in cuptor. E ieftin si bun!

4Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Joi 14 Noi 2013 - 10:39

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Fetelor, de cand am invatat smecheria cu magiunul la cuptor nici nu ma mai gandesc sa il fac altfel.... nu se prinde, nu se arde si se face mi-nu-nat.... citeva lemne, cald in casa, miros frumos si nu trebuie sa "linguresc" incontinuu in el ... pe langa munca fizica de a invarti crucea in ceaun 6 ore ( cand il faceam afara la foc de lemne ) asa, la cuptor, e UN VIS. Asa ca merita cu adevarat sa faceti toate gemurile in cuptor...
Din nefericire gutuile mele de anul acesta au fost extrem de acre... am facut la cuptor langa friptura si nu am putut sa o mananc, atat de acra a fost... deci am ramas fara gem de gutui...preferatul meu dupa cel de macese :)

http://tiktakro.blogspot.com/

5Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Sam 16 Noi 2013 - 20:49

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Nici eu n-am reusit sa fac gem de gutui anul acesta. Din cauza ca erau prea virmanoase nu-mi mai ramaneau bucati destul de mari sa le pot da pe razatoare. Nu mi-a trecut prin cap ca le pot da prin blender. Daca mai vine nenea cu gutui poate mai cumpar si incerc dupa retele voastre. Celelalte s-au transformat in compot.

https://mniko.blogspot.com/

6Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Sam 16 Noi 2013 - 21:10

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

Miha, eu de cand am robot de bucatarie, si asta de vreo 7 ani, dau fructele prin el, sa nu se oxideze, si cum dau un rand pun si zahar, si tot asa, caci la razatoare nu mai am rabdare, la fel si legumele pentru zarzavat..

7Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Sam 16 Noi 2013 - 22:10

valih

valih
Cu vechime
Cu vechime

Si eu cind am facut dulceata de gutui am dat ptin blender (de fapt e un tocator de legume) care-l gasiti de luni la LIdl si e vreo 50 lri. E super bun eu dau si ceapa, ardei morcovi pt mincare....repede si bine.

8Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Sam 16 Noi 2013 - 22:24

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Fetele, am robot de bucatarie si de obicei il folosesc, dar e la Brasov. N-am avut loc nici de data asta sa-l aduc desi as fi vrut, dar se poate si fara el momentan. Inca mai am o gramada de lucruri de adus de acolo.

9Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Sam 16 Noi 2013 - 22:56

valih

valih
Cu vechime
Cu vechime

Simplu Mihaela scurgi si fructele fierte la facci cu scula de pireu...ca-s moi.

10Gemuri, dulceturi Empty Re: Gemuri, dulceturi Sam 16 Noi 2013 - 23:19

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Nu mi-a dat prin cap ca pot face as Vali, ca blender sau mixer vertical cum i-o zice am si doar pe ala il adusesem aici. Unealta aia pt piureu nici pe aia n-o adusesem, azi am adus-o.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» Dulceturi
» Gemuri/marmelade

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum