Prajitura cu fructe de sezon
Aluatul:
- 200gr faina
- 150gr unt ( margarina )
- 150gr zahar pudra
- 2 oua
- 1/2 praf de copt ( 2-3gr bicarbonat )
Garnitura:
- 200gr fructe de sezon ( visine, cirese, prune, caise, piersici, zmeura, capsune, mere )
Se prepara un aluat frecand untul cu zaharul pudra, galbenusurile si praful de copt ( bicarbonatul ) dizolvat in putina apa sau zeama de lamaie. Se adauga apoi faina si albusurile, batute spuma. Se unge o tava cu ulei ( unt ), se presara putina faina si se toarna compozitia; deasupra se pun fructele curatate, fara samburi, lasate in prealabil 1/2 ora presarate cu putin zahar si apoi scurse.
Compozitia se coace la cuptor, la foc potivit la inceput, pana creste, apoi mai puternic, ca sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Se poata da copiilor de la varsta de 9 luni( atentie totusi la fructele cu samburi sau capsuni pana la 1 an)
Aluatul:
- 200gr faina
- 150gr unt ( margarina )
- 150gr zahar pudra
- 2 oua
- 1/2 praf de copt ( 2-3gr bicarbonat )
Garnitura:
- 200gr fructe de sezon ( visine, cirese, prune, caise, piersici, zmeura, capsune, mere )
Se prepara un aluat frecand untul cu zaharul pudra, galbenusurile si praful de copt ( bicarbonatul ) dizolvat in putina apa sau zeama de lamaie. Se adauga apoi faina si albusurile, batute spuma. Se unge o tava cu ulei ( unt ), se presara putina faina si se toarna compozitia; deasupra se pun fructele curatate, fara samburi, lasate in prealabil 1/2 ora presarate cu putin zahar si apoi scurse.
Compozitia se coace la cuptor, la foc potivit la inceput, pana creste, apoi mai puternic, ca sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Se poata da copiilor de la varsta de 9 luni( atentie totusi la fructele cu samburi sau capsuni pana la 1 an)