RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Cat de sanatoasa e carnea de miel?

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Cat de sanatoasa e carnea de miel? Empty Cat de sanatoasa e carnea de miel? Joi 9 Apr 2009 - 10:02

Admin

Admin
Admin
Admin

Cat de sanatoasa e carnea de miel?

Mielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte slabe", ne spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.


100 grame carne de miel contine 200 - 300 kcal

In functie de portiunea taiata, carnea de miel are o densitate energetica destul de ridicata: 200 - 300 kcal/100 de grame. De asemenea, carnea de miel contine:


  • mult potasiu;
  • organele (in special ficatul), dar si carnea contine foarte mult fier care se absoarbe foarte usor;
  • calciul este intr-o cantitate mai mica;
  • putina vitamina E;
  • acid folic, insa in cantitati mai mici.


Atentie la greutatea mielului!

Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi ne avertizeaza sa fim foarte atenti cand cumparam carnea de miel sa fie din locuri special amenajate si sa ne asiguram ca este de miel/ied si nu de caine care arata asemanator. De aceea "cand se vinde mielul trebuie sa aiba copitele despicate si capul ca sa vezi dintii. Este foarte important sa nu aiba sub 9 kilograme cu totul, deoarece cu cat este mai mic cu atat contine mai multe purine care fac mai greu digerabil, fiind o optiune foarte periculoasa in special pentru persoanele bolnave de guta. Este indicat sa cumperi un miel sau bucati dintr-un miel care sa aiba in jur de 10 - 15 kilograme, deoarece carnea va fi mai putin indigesta decat cea mai frageda", adauga nutritionistul.


Atentionari pentru persoanele cu probleme



  • persoanele care au tinut post au nevoie de o readaptare, de aceea este recomandat ca in seara de Paste sa manance cate putin si la intervale mai mari de timp;


  • persoanele care au probleme cu hepato-renale sau cu pancreasul trebuie sa fie foarte atenti la ceea ce mananca pentru ca daca au tinut post si incep sa manance mult pot sa faca pancreatita acuta;


  • carnea de miel contine lipide de grasimi saturate care au efecte aterogen, adica se depun pe artere si favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare;


  • carnea de miel trebuie consumata cu moderatie. Nu este rea pentru persoanele sanatoase si active fizic, insa pentru cele cu probleme sunt necesare cantitati mici si bucati foarte slabe (cantitatea de colesterol este de 80 mg la suta de grame).


Cum trebuie sa o preparam?

Nutritionistul recomanda carnea de miel inabusita sau preparata pe gratar, evitandu-se pe cat posibil prajelile. De asemenea, stufatul trebuie sa contina cat mai multe legume, deoarece carnea nu contine fibre si legumele te vor ajuta sa impiedici problemele legate de constipatie.

Traditionalul drob de miel trebuie sa contina cat mai multe ingrediente care sa il vor face mai usor pentru stomac. Astfel nu ezita sa adaugi foarte multa verdeata si orez integral. "Si atentie la organele de miel care sunt foarte toxice, fiind bogate in purine si greu digerabile", avertizeaza prof. dr. Mencinicopschi.


Sfaturi utile

1. Nu asocia carnea de miel/ied cu paine, mamaliga sau paste pentru ca ingreuneaza digestia. Nutritionistul recomanda asociarea carnii de miel doar cu legume;

2. Nu manca fructe in timpul mesei, ci doar pe stomacul gol. Singurele exceptii sunt ananasul si kiwi care sunt indicate dupa o masa copioasa datorita proprietatii de a usura digestia;

3. Cozonacul, prajiturile si placintele sunt mult mai periculoase si mai grele decat carnea de miel, de aceea trebuie sa fie consumate la o distanta mare dupa masa. Ele sunt foarte bogate in grasimi si glucide, o combinatie nociva care este foarte greu digerabila;

4. Evita sa consumi alcool in exces si sa fumezi la masa pentru ca iti vei ingreuna digestia.


Suplimentele alimentare digestive sunt necesare de sarbatori

"Din toate cate putin" este regula care te va ajuta sa mananci echilibrat de sarbatori si sa eviti problemele. Insa, daca te simti balonat dupa ce ai terminat de mancat este bine sa ai la indemana suplimente alimentare digestive pe baza de enzime sau preparate care dreneaza bila. De asemenea, ananasul si kiwi consumat dupa masa contin enzime care favorizeaza o digestie usoara.

de Ioana Marosan, Top Sanatate

http://www.universulfamiliei.com

2Cat de sanatoasa e carnea de miel? Empty Re: Cat de sanatoasa e carnea de miel? Joi 23 Apr 2009 - 12:45

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Pana la urma e ok carnea de miel. Noi o preparam inabusita la cuptor, nici macar coastele de miel nu le facem prajite ci la cuptor cu mult usturoi si cu vin.
Eu nu mananc paine, prin urmare nu o combin cu nimic ce ar putea dauna digestiei, doar cu salata, care e buna.
Alcool nu beau, decat extrem de rar (o sticla de vin poate sta frumos in frigider un an pana sa ma decid s-o beau), de fumat in timpul mesei, nici atat. Nici macar fructe nu mananc (deloc, nu numai in timpul mesei ).

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum