Pentru orice gospodina este bine sa aiba la ndemana cateva artificii cu care sa faca mancarea mai gustoasa si mai aspectuoasa. M-am gandit sa ne impartasim aici din trucurile pe care le folosim in bucatarie:
Daca vrei ca icrele sau maioneza facute in casa sa fie mai albe, adauga sprea sfarsit 1-2 linguri de apa rece de la robinet sau apa minerala.
Daca vrea clatite mai groase si pufoase(cand le consumi cu sos caramel de ex) atunci poti folosi in loc de lapte suc de fructe acidulat. Da o aroma deosebita clatitelor( Atentie, nu mai este necesar la fel de mult zahar ca atunci cand folosesti lapte - sucul este el destul de dulce).
Ardeii copti, ca sa se curete mai usor, se tin intr-un vas acoperit si se pune multa sare grunjoasa peste ei. Se pot curata si dupa ce s-au racit.
Vinetele, ca sa nu devina amare, se sareaza ca si ardeii imediat dupa ce le-ai luat de pe jar si se curata cat mai fierbinti, api se pun la scurs. Cu cat stau mai mult nescurse, cu atat mai amare devin. Deasemenea evitati folosirea lingurilor si a cutitelor de metal.
Daca vrei ca icrele sau maioneza facute in casa sa fie mai albe, adauga sprea sfarsit 1-2 linguri de apa rece de la robinet sau apa minerala.
Daca vrea clatite mai groase si pufoase(cand le consumi cu sos caramel de ex) atunci poti folosi in loc de lapte suc de fructe acidulat. Da o aroma deosebita clatitelor( Atentie, nu mai este necesar la fel de mult zahar ca atunci cand folosesti lapte - sucul este el destul de dulce).
Ardeii copti, ca sa se curete mai usor, se tin intr-un vas acoperit si se pune multa sare grunjoasa peste ei. Se pot curata si dupa ce s-au racit.
Vinetele, ca sa nu devina amare, se sareaza ca si ardeii imediat dupa ce le-ai luat de pe jar si se curata cat mai fierbinti, api se pun la scurs. Cu cat stau mai mult nescurse, cu atat mai amare devin. Deasemenea evitati folosirea lingurilor si a cutitelor de metal.