Budinca de branza de vaci
Branza de vaci: 500 g
Gris: 100 g
Lapte: 400 ml
Oua: 4 bucati
Zahar: 150 g
Razatura de coaja de la 1 lamaie
Zahar vanilat: 1 plic
Stafide: 50 g
Sare: 1 varf de lingurita
Se prepara un gris moale cu laptele si jumatate din cantitatea de zahar si sare. Se lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand sa nu faca crusta. Galbenusurile se amesteca si se freaca cu restul de zahar, zaharul vanilat, razatura de coaja de lamaie si branza de vaci. Se amesteca cu grisul fiert si stafidele (inmuiate in prealabil in lapte sau esenta de rom), iar la sfarsit se pun albusurile batute bine. Se toarna compozitia intr-un vas de sticla termorezistenta si se coace la cuptor circa 45 minunte - 1 ora la foc potrivit. Se serveste rece.
Este o reteta foarte buna pentru copii de peste 1 an. Este ideala pentru copii cand sunt bolnaviori si fara pofta de mancare. Se prepara foarte usor si este delicioasa. Mihaita este cel mai fericit cand o fac, ma ajuta, iar cand este gata, nici nu are rabdare sa se raceasca. Mie imi creste foarte frumos in cuptor (noua ne place mai coapta), dar dupa ce o scot se cam tufleste... dar asta nu ne impiedica sa o halim pe toata in prima zi.
Branza de vaci: 500 g
Gris: 100 g
Lapte: 400 ml
Oua: 4 bucati
Zahar: 150 g
Razatura de coaja de la 1 lamaie
Zahar vanilat: 1 plic
Stafide: 50 g
Sare: 1 varf de lingurita
Se prepara un gris moale cu laptele si jumatate din cantitatea de zahar si sare. Se lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand sa nu faca crusta. Galbenusurile se amesteca si se freaca cu restul de zahar, zaharul vanilat, razatura de coaja de lamaie si branza de vaci. Se amesteca cu grisul fiert si stafidele (inmuiate in prealabil in lapte sau esenta de rom), iar la sfarsit se pun albusurile batute bine. Se toarna compozitia intr-un vas de sticla termorezistenta si se coace la cuptor circa 45 minunte - 1 ora la foc potrivit. Se serveste rece.
Este o reteta foarte buna pentru copii de peste 1 an. Este ideala pentru copii cand sunt bolnaviori si fara pofta de mancare. Se prepara foarte usor si este delicioasa. Mihaita este cel mai fericit cand o fac, ma ajuta, iar cand este gata, nici nu are rabdare sa se raceasca. Mie imi creste foarte frumos in cuptor (noua ne place mai coapta), dar dupa ce o scot se cam tufleste... dar asta nu ne impiedica sa o halim pe toata in prima zi.
Ultima editare efectuata de catre Miru in Joi 7 Mai 2009 - 13:15, editata de 1 ori