Limba de vita cu masline
Ingrediente:: 1 kg limba, 200g masline, 1 ceasca ulei, 2 cepe, 2 lingurite de bulion de rosii, 1 lingura zahar, 1 lingura otet, sare, 1/2 lamaie, verdeata tocata
Mod de preparare:
Limba se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa 1/2 ora, se curat[ limba cat e calda de pielea aspra de deasupra apoi se taie felii.
Separat se dau in cateva clocote maslinele, se limpezesc cu apa rece si se lasa deoparte. Se toaca cepele, se calesc in ulei incins si cand ceapa devine sticloasa se stinge cu buluionul de rosii desfacut in apa rece. In sosul obtinut se adauga zaharul, otetul si putina sare. Se pun feliile de limba si maslinele in sos, se fierb impreuna un sfert de ora, dupa care se presara deasupra mancarii verdeata tocata fin si se ia cratita de pe foc.
Mancarea se serveste calda.
Durata: circa 1 ora.
Ingrediente:: 1 kg limba, 200g masline, 1 ceasca ulei, 2 cepe, 2 lingurite de bulion de rosii, 1 lingura zahar, 1 lingura otet, sare, 1/2 lamaie, verdeata tocata
Mod de preparare:
Limba se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa 1/2 ora, se curat[ limba cat e calda de pielea aspra de deasupra apoi se taie felii.
Separat se dau in cateva clocote maslinele, se limpezesc cu apa rece si se lasa deoparte. Se toaca cepele, se calesc in ulei incins si cand ceapa devine sticloasa se stinge cu buluionul de rosii desfacut in apa rece. In sosul obtinut se adauga zaharul, otetul si putina sare. Se pun feliile de limba si maslinele in sos, se fierb impreuna un sfert de ora, dupa care se presara deasupra mancarii verdeata tocata fin si se ia cratita de pe foc.
Mancarea se serveste calda.
Durata: circa 1 ora.