Spanac cu ciuperci:
Ingrediente: 1 kg spanac, 1 cutie de ciperci, 1 ceapa, 1 ceasca ulei, 1 lingura faina, usturoi granulat sau cativa catei de usturoi pisati, condimente(oregano, busuioc, piper, maghiran, rozmarin), sare
Mod de preparare: Spanacul se spala, se curata de codite si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cand este fiert, se scoate, se lasa la scurs si se toaca marunt. Separat, se toaca ceapa si se caleste in ulei incins. Cand devine sticloasa se adauga cipercile din cutie, scurse, si se calesc impreuna inca 5-10 minute, apoi se adauga spanacul. Se completeaza din cand in cand cu apa in care a fiert spanacul sau apa rece. Se adauga usturoiul, sarea si condimente dupa gust si se mai fierbe la foc mic inca 15 minute amestecand sa nu se lipeasca. Se desface faina intr-o cana de apa, se adauga in mancare si se mai fierbe inca 5-10 minute.
Se poate servi simpu, sau ca garnitura la friptura sau cu bucati de kaiser prajit.
Tips: Pentru cine doreste, se poate adauga la sfarsit si o lingura de bulion sau rosii decojite.
Ingrediente: 1 kg spanac, 1 cutie de ciperci, 1 ceapa, 1 ceasca ulei, 1 lingura faina, usturoi granulat sau cativa catei de usturoi pisati, condimente(oregano, busuioc, piper, maghiran, rozmarin), sare
Mod de preparare: Spanacul se spala, se curata de codite si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cand este fiert, se scoate, se lasa la scurs si se toaca marunt. Separat, se toaca ceapa si se caleste in ulei incins. Cand devine sticloasa se adauga cipercile din cutie, scurse, si se calesc impreuna inca 5-10 minute, apoi se adauga spanacul. Se completeaza din cand in cand cu apa in care a fiert spanacul sau apa rece. Se adauga usturoiul, sarea si condimente dupa gust si se mai fierbe la foc mic inca 15 minute amestecand sa nu se lipeasca. Se desface faina intr-o cana de apa, se adauga in mancare si se mai fierbe inca 5-10 minute.
Se poate servi simpu, sau ca garnitura la friptura sau cu bucati de kaiser prajit.
Tips: Pentru cine doreste, se poate adauga la sfarsit si o lingura de bulion sau rosii decojite.