Tort diplomat
Ingrediente:
-5 oua
-200g zhar
-300 ml lapte + lapte pentru inmuiat gelatina
- 4 plicuri gelatina
- 500 ml frisca lichida
- optional fructe : stafide, ananas
Pentru decor :
-frisca, bomboane, fructe
Preparare:
1. Se pune gelatina la inmuiat cu lapte
2. Se bat ouale cu zaharul si laptele si se pun pe foc mic amestecand continuu pana compozitia ia consistenta unei ciulamale mai groase.
3. Se da deoparte si se lasa la racit, timp in care se bate frisca
4. Se adauga gelatina in compozitie, apoi se incorporeaz incet frisca.
5. Se toarna in forme si se baga la frigider cateva ore.
6. Dupa ce s-a intarit compozita, se scoate pe un platou si se decoreaza dupa preferinte.
Ingrediente:
-5 oua
-200g zhar
-300 ml lapte + lapte pentru inmuiat gelatina
- 4 plicuri gelatina
- 500 ml frisca lichida
- optional fructe : stafide, ananas
Pentru decor :
-frisca, bomboane, fructe
Preparare:
1. Se pune gelatina la inmuiat cu lapte
2. Se bat ouale cu zaharul si laptele si se pun pe foc mic amestecand continuu pana compozitia ia consistenta unei ciulamale mai groase.
3. Se da deoparte si se lasa la racit, timp in care se bate frisca
4. Se adauga gelatina in compozitie, apoi se incorporeaz incet frisca.
5. Se toarna in forme si se baga la frigider cateva ore.
6. Dupa ce s-a intarit compozita, se scoate pe un platou si se decoreaza dupa preferinte.