Friptura de manzat(vitel) la tava
Ingrediente: 5-6 fripturele de vitel cat o palma, 1 canita mica de ulei de masline, mirodenii dupa gust(oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, maghiran, piper, usturoi macinat, sare, condimente pentru friptura sau gratar), o ceasca apa.
Mod de preparare: Se pune intr-un castron uleiul de masline, se adauga in el mirodeniile dorite si se amesteca pentru omogenizare. Se trece fiecare bucata de friptura prin uleiul cu condimente si se pune intr-un castron separat. Se lasa fripturelele la macerat cel putin o ora( se pot pune in frigider sau lasa la temperatura camerei. Pentru gatit se pun fripturelel intr-o tava de teflon cu tot uleiul ramas, se adauga o cescuta de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mic pentru circa 45-60 min.
PS: preparata in acest fel carnea de vitel ramane frageda si nu se intareste in cuptor.
Ingrediente: 5-6 fripturele de vitel cat o palma, 1 canita mica de ulei de masline, mirodenii dupa gust(oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, maghiran, piper, usturoi macinat, sare, condimente pentru friptura sau gratar), o ceasca apa.
Mod de preparare: Se pune intr-un castron uleiul de masline, se adauga in el mirodeniile dorite si se amesteca pentru omogenizare. Se trece fiecare bucata de friptura prin uleiul cu condimente si se pune intr-un castron separat. Se lasa fripturelele la macerat cel putin o ora( se pot pune in frigider sau lasa la temperatura camerei. Pentru gatit se pun fripturelel intr-o tava de teflon cu tot uleiul ramas, se adauga o cescuta de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mic pentru circa 45-60 min.
PS: preparata in acest fel carnea de vitel ramane frageda si nu se intareste in cuptor.