RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Dieta de post

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Dieta de post Empty Dieta de post Joi 18 Dec 2008 - 6:00

Admin

Admin
Admin
Admin

[color:5114==#abcb2e]Dieta de post: simpla, gustoasa si savuroasa!


Postul e pe sfarsite, dar nu te simti mai "usoara" decat atunci cand l-ai inceput? Specialistul nostru in slabire si tratamente corporale, Betty Ratiu, iti recomanda o dieta de post usor de preparat si care sa te ajute sa scapi de kilogramele in plus.

ZIUA I

Pranz: 1. Bors de dovlecei

Mod de preparare: fierbe 2-3 dovlecei taiati cubulete in putina apa cu un varf de cutit de sare. Strecoara-i si fierbe in zeama 3-4 fire ceapa verde tocata si 2 linguri de orez. Cand s-a fiert orezul pune dovleceii, 1 cana de bors fiert separat, verdeata tocata si mai da-le intr-un clocot. Stinge focul si presara patrunjel verde.

2. Mamaliga cu ciuperci

Mod de preparare: caleste 150 g ciuperci taiate cu un catel de usturoi tocat, o lingurita de ulei de masline, sare si piper si stinge-le cu o cana de apa fiarta. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Rastoarna mamaliga (300 ml apa si 2-3 linguri malai); peste ea pune ciupercile si presara patrunjel verde.

Cina: pilaf cu ardei si boabe de porumb

Mod de preparare: se face un pilaf din 100 g orez, 2 lingurite ulei, o ceapa tocata, 1 catel de usturoi, 1 lingurita sare si 400 ml apa. Amesteca-l cu o jumatate de cana de ardei gras taiat, rondele de masline si 100 g boabe de porumb din conserva. Pentru a obtine un gust aromat, adauga busuioc verde.


ZIUA II

Pranz: Mazare cu marar

Mod de preparare: fierbe o ceapa mica (3-4 fire ceapa verde) cu 1 lingurita ulei si 1 cana de apa pana se inmoaie; adauga 250 g mazare boabe si las-o sa fiarba. Pune 2-3 lingurite pasta de tomate si mai fierbe 15 minute. Potriveste la gust cu sare si o lingurita de zahar si adauga mararul tocat.

Cina: Cartofi fierti cu mujdei de usturoi

Mod de preparare: fierbe 2-3 cartofi in coaja, curata-i, taie-i cubulete si amesteca-i cu mujdeiul frecat cu putina sare, 1 lingurita de ulei si apa minerala. Mananca-i fierbinti cu o salata de untisor: 1-2 legaturi de untisor, 1 lingurita ulei de masline, sare si zeama de la o lamaie.


ZIUA III

Pranz: 1. Ciorba de sfecla

Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 felie de telina, 1 sfecla potrivita curatate si date pe razatoarea mare;
Mod de preparare: toate ingredientele se calesc in 2 lingurite de ulei. Se sting cu 500 ml apa clocotita si se fierb acoperit. Se adauga 1 cartof taiat cubulete si se mai fierb 15 minute. Se acreste cu zeama de lamaie si se presara patrunjel verde.

2. Varza calita

Mod de preparare: spala 1 varza mica murata in mai multe ape, toac-o fideluta si stoarce-o. Incinge 2 lingurite ulei si pune varza la calit la foc mic, pana se inmoaie. Adauga 2 lingurite bulion, sare, piper, cimbru si 2 foi de dafin. Las-o in cuptorul incins 20 minute.

Cina: Cartofi copti cu tofu afumat

Mod de preparare: spala 2-3 cartofi si coace-i in cuptor. II poti taia pe jumatate si ii poti consuma cat sunt calzi cu tofu (branza vegetala) afumat ras deasupra si salata verde cu ceapa si lamaie.


ZIUA IV

Pranz: Mancare de fasole verde

Mod de preparare: fierbe 200 g fasole verde congelata in apa clocotita cu sare. Strecoara si asaza intr-un vas un strat de pastai, un strat de felii de rosii, sare, piper si cativa stropi de ulei, alt strat de fasole, iar deasupra rosii. Da la cuptor pana scade sosul si presara patrunjel tocat. Se poate manca si rece, cu o salata din 1 mar si 1 morcov rase, 2 lingurite zeama de lamaie, 50 ml zeama de portocala, sare, piper.

Cina: Spaghete "a la bolognese" cu soia

Mod de preparare: fierbe 100 g spaghete, limpezeste-le si lasa-le la scurs. Fierbe 50 g soia granule in apa cu 1 lingurita de sare si strecoar-o. Caleste o ceapa in 1 lingurita ulei, pune 2 rosii date pe razatoare, sare, piper, oregano si usturoi pisat, adauga soia si toarna sosul fierbinte peste spaghete. Poti rade deasupra o felie subtire de cascaval vegetal.


ZIUA V

Pranz: 1. Supa-crema de praz

Mod de preparare: taie marunt 1 ceapa, 2 fire de praz si 2 cartofi mici curatati. Fierbe-le in 500 ml de apa cu sare, apoi strecoara-le, paseaza-le, da-le prin sita si amesteca-le cu zeama. Pune-le din nou la fiert, adauga 1 lingura patrunjel tocat, 1 lingurita de ulei, sare si piper si serveste cu crutoane din 1 felie paine neagra, uscata in cuptor.

2. Mancare de spanac

Mod de preparare: spala si opareste in apa cu sare 250 g spanac, scurge-l si toaca-l. Caleste 1 ceapa mica intr-o lingurita de ulei, adauga spanacul, 2 lingurite de bulion, putina zeama in care a fiert spanacul, sare si piper si mai fierbe-le 10 minute. Presara marar, patrunjel si, eventual, menta tocate fin. Poti pune odata cu bulionul si 1-2 catei de usturoi zdrobiti.

Cina: Salata de conopida cu ciuperci si patrunjel verde

Mod de preparare: desfa buchetele o conopida mica si opareste-le in apa cu sare. Caleste 200 g ciuperci tocate cu 1 catel de usturoi si 2 fire ceapa verde intr-o lingurita ulei, pana se inmoaie. Amesteca-le cu conopida scursa, sare, piper, zeama de lamaie si patrunjel.

Variante de mic dejun:


  • A. 3-4 linguri musli inmuiat cu suc de fructe proaspete (mere, portocale, mandarine) 2 felii de paine graham cu miere;
  • B. 1 felie cascaval vegetal sau tofu si rosii sau 2 felii parizer vegetal cu ardei gras;
  • C. 2 crenvursti vegetali cu mustar.

Variante de gustare (la orele 10 si 16):


  • A. Fructe proaspete (mere, pere, gutui, portocale, kiwi, mandarine, grepfrut);
  • B. Sucuri de fructe proaspete, compot dietetic sau lapte de soia;
  • C. 30 g fructe uscate sau seminte (stafide, caise, seminte de dovleac, nuci, alune sau migdale neprajite si nesarate).

Sursa:TopSanatate

http://www.universulfamiliei.com

2Dieta de post Empty Re: Dieta de post Mar 15 Mar 2011 - 20:25

Vizitato

Anonymous
Vizitator

Postul -cateva retete
Dacă te-ai decis să ţii Postul Sfintelor Paşti, asta nu înseamnă că trebuie să rabzi de foame. Este adevărat, în perioada Postului nu se consumă produse de origine animală - carne, lapte, ouă. Dar multitudinea preparatelor de post - salate de fructe, legume şi zarzavaturi, supe, ciorbe, tocăniţe, plăcinte, tarte, pizza de post etc. - ne oferă şansa de a ne bucura de mâncăruri simple, tradiţionale, pe gustul nostru. Uşor de preparat, reţetele de post sunt pentru orice gospodină adevărate delicii, dar şi o provocare privind măiestria culinară, iar pentru beneficiari, o oportunitate să se înfrupte dintr-o mâncare variată, sănătoasă, însoţită de gândurile bune şi curate ale Postului Mare.

Icre false (din conopidă)
Ingrediente: 3 linguri griş, 500 g conopidă fiartă, ulei, sare, zeamă de lămâie, 1 ceapă mare, 300 ml apă.
Preparare: Se fierbe grişul în apă clocotită, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Separat, se fierbe conopida, se strecoară bine, apoi se pasează. Se adaugă grişul, apoi se mixează până se obţine o compoziţie omogenă. Se toarnă în acest amestec ulei, până se ajunge la consistenţa dorită. Se adaugă ceapa tocată mărunt, sare şi zeamă de lămâie, după gust.

Ghiveci de legume
Ingrediente: 2 cepe, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 100 g varză, 1 conopidă mică, 100 g fasole verde, 100 g mazăre boabe, 2 ardei graşi sau gogoşari, 1 vânătă, 2 cartofi, 1 dovlecel, 4 roşii mari, pătrunjel verde, 200 g ulei, sare.
Preparare: Se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi legumele. Într-o cratiţă mare cu ulei încins se înăbuşă ceapa. Apoi se aşază pe rând, în funcţie de durata de fierbere a legumelor, morcovul, varza, pătrunjelul, fasolea, mazărea şi restul legumelor, intercalate cu verdeaţă, sare după gust şi deasupra roşiile. Se adaugă puţină apă călduţă. Cratiţa, acoperită cu capac, se pune în cuptorul încins şi se lasă să scadă, la foc potrivit. În timpul acesta ghiveciul nu se amestecă, ci doar se mişcă vasul.

Dovlecei cu sos de roşii
Ingrediente: 3 dovlecei, curăţaţi de seminţe, 1 kg roşii coapte bine, 1 căpăţână usturoi, sare, piper, făină, ulei, pătrunjel.
Preparare: Se taie dovleceii rondele, se sărează şi se lasă 15 minute să se scurgă. Se dau apoi prin puţină făină şi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi. Se scot rondelele pe o tavă întinsă şi se aşază una lângă alta. Separat, se curăţă roşiile de coajă, se dau prin răzătoarea mare şi se pune sucul la fiert. Când scade apa, se adaugă usturoiul pisat, sare, piper, apoi se amestecă uşor. După ce s-au răcit puţin dovleceii şi sosul, se pun câte 2 linguriţe de sos în mijlocul rondelei de dovlecel şi se presară pătrunjel tocat mărunt. Se pot folosi şi roşii întregi din conservă.

Tăiţei cu nucă
Ingrediente: 300 g tăiţei de casă, 150 g nucă, 50 g mac, 4 linguri stafide, 8 linguri zahăr, 1 linguriţă scorţişoară, 1 lingură margarină, 1 linguriţă rom (sau coniac).
Preparare: Se fierb pastele în apă puţin sărată, potrivit instrucţiunilor de pe pachet. Separat, se macină nuca, apoi macul. Se amestecă cele două cu zahăr şi scorţişoară. Stafidele se pun la înmuiat cu puţină apă calduţă şi rom (sau coniac). Se scurg pastele de apă (fără să fie trecute prin jet de apă) şi se aşază într-un bol mare. Se adaugă margarina peste pastele fierbinţi şi se amestecă până ce grăsimea e topită. Peste paste se adaugă amestecul de nucă şi mac, apoi stafidele scurse de apă. Se amestecă bine preparatul şi se serveşte cald sau rece.
http://www.revistafelicia.ro/articol_1009375/preparatele_de_post_-_o_hrana_pentru_trup_si_suflet.html

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum