Dupa ce am incercat cateva retete de paine nereusite, am gasit ceva care mi-a si iesit si imi si place:
Paine cu ulei de masline:
Ingrediente:
Se cerne faina intr-un bol mare, se pune drojdia si sarea in mijloc si turnand cate putina apa se amesteca pana cand incorporam toata apa. Se adauga uleiul de masline si se framanta aluatul timp de 10 minute.( se poate adauga apa sau faina dupa cum este necesar pt a obtine un aluat moale, usor elastic)
Se unge tava cu ulei, si se intinde aluatul in tava. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut o ora, la caldura.
Cand este gata, se inteapa aluatul cu o scobitoare si se da la cuptor la foc iute pt 10 minute apoi la foc mediu pt 15-20 minute.
Cand se scoate, ca sa se inmoaie crusta se stropeste cu apa rece si se acopera cu un prosop. Putei stropi de mai multe ori cu apa cat e painea calda pana se inmoaie coaja atat cat doriti.
Pofta buna!
Si painica noastra:
Paine cu ulei de masline:
Ingrediente:
- 500g faina
- 7g drojdie
- 1 lingura sare
- 4 linguri ulei masline
- 250 ml apa calduta
Se cerne faina intr-un bol mare, se pune drojdia si sarea in mijloc si turnand cate putina apa se amesteca pana cand incorporam toata apa. Se adauga uleiul de masline si se framanta aluatul timp de 10 minute.( se poate adauga apa sau faina dupa cum este necesar pt a obtine un aluat moale, usor elastic)
Se unge tava cu ulei, si se intinde aluatul in tava. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut o ora, la caldura.
Cand este gata, se inteapa aluatul cu o scobitoare si se da la cuptor la foc iute pt 10 minute apoi la foc mediu pt 15-20 minute.
Cand se scoate, ca sa se inmoaie crusta se stropeste cu apa rece si se acopera cu un prosop. Putei stropi de mai multe ori cu apa cat e painea calda pana se inmoaie coaja atat cat doriti.
Pofta buna!
Si painica noastra: