RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Deserturi : retete tort, prajituri, placinte, etc....

+6
Corina
tiktakro
dariana
MNiko
Adelina
andreea cristina
10 participanți

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 2]

Melly H.


Activ
Activ

Ce harnicute sunteti! Am aruncat si eu un ochi pe retete si sunt interesante!
Felicitari doamnelor!

Corina

Corina
Admin
Admin

Ca sa pot depozita borcanele umplute anul asta a trebuit sa fac ordine in beci. sSi astfel am descoperit borcane de dulceata ramase din anii trecuti. Fie ca s-au ratacit printre zarzavaturi, fie ca a fost un pic cam legata (e cam tare) sau au fost experimente care nu ne-au placut (gemul de pepene galben). Asa ca fie le las acolo pana se coc prunele si le pun la amestecul de tuica, fie le fac prajitura:
- 2 borcanele de dulceata (de 400 gr)
- 100 ml ulei
- un praf de copt
- aroma (1 lingurita scortisoara/ 2 linguri cacao/ un plic zahar vanilat) in functie de dulceata ramasa: visinele si dulceata merg cu cacao; gutuile, merele si perele cu scortisoara; capsunile, murele si zmeura eventual cu vanilia sau deloc
- faina cat cuprinde un aluat ca de chec
Se amesteca toate si se dau la cuptor in tava intinsa pentru 30 min (testul cu scobitoarea).
Asta fiind o varianta de post. Daca nu e de post se poate adauga 1-2 oua si o cescuta de lapte/iaurt/smantana.
E gustoasa si se termina repede...

http://www.prima-zi.blogspot.com

Corina

Corina
Admin
Admin

Placinta visine:
pentru aluat:
- 1 pachet margarina
- 3-4 linguri zahar
- 1 ou
- o cescuta mica de lapte
- un praf de sare
- faina cat cuprinde un aluat potrivit de tare
Se amesteca toate (fara praf de copt sau alt agent de crestere) si se dau la frigider.
- cca 1.5 kg visine
- o ceasca de zahar
- 2-3 linguri amidon sau faina.
Se scot samburii si se amesteca fructele cu zaharul si amidonul/faina.
Se scoate aluatul de la frigider si din 2/3 se intinde o foaie care s epune in tava rotunda astfel incat sa acopere si marginea laterala. Se pun fructele iar din restuld e aluat se aseaza fasii deasupra.
Se da la cuptor.

Se poate face cu orice fel de fructe.
Eu nu prea respect retele, asa ca dupa ce fac prima data o reteta o adaptez dupa gusturile noastre. Puteti incerca reteta asa si apoi sa ii mai adaugati arome (eu nu folosesc) sau zahar mai mult sau ...

http://www.prima-zi.blogspot.com

Corina

Corina
Admin
Admin

Pancake sau clatite americane
- o cana lapte
- 3-4 oua
- praf de copt
- praf de sare
- zahar vanilat
- 4-5 linguri ulei
- 2-3 linguri zahar (se rumenesc prea tare daca e mai mult)
- faina cat cuprinde un aluat ca de chec
Se bat toate si se pune in tigaia incinsa cate un polonoic mai mic Se intoarce cand pe margine e rumenita si aluatul e intarit. Se intorc cu paleta si se servesc cu sirop gros sau dulceata.
Am incercat si cu arome: scortisoara, cacao, branza, dulceata direct in aluat, mere rase, fructe. In functie de imaginatie de fiecare data iese altfel.

http://www.prima-zi.blogspot.com

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Vai, ce bine suna.... doar ca zau, eu nu stiu ce sa ma mai fac... de cind cu Helicobacterul nu mai pot manca nici un dulce cu praf de copt. Am niste arsuri nesuferite la scurt timp dupa ce am gustat ....
Mi-ati facut o pofta NEBUNA !!! cred ca merg sa fac niste clatite simple-simple ... si putin gem de ribiszli ( ca e acrisor , deci pe gustul meu ;) )

http://tiktakro.blogspot.com/

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Ce e gemul de ribiszli?

Zici de helicobacter. Helicobacter Pylori? Cum l-ai descoperit? Nu a trecut cu tratament cu antibiotic?

https://mniko.blogspot.com/

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Ribiszli = coacaze rosii .
Helicobacterul l-am "descoperit" acum vreo 3 ani cind mi-a aparut pe fata o eruptie ciudata, extrem de ciudata. Punctulete rosii de zici ca eram proaspat "deplumata" . Nu trecea cu nici o crema dermatologica... o prietena mi-a zis ca s-ar putea sa am H.P. mai ales daca aveam arsuri ... eu ziceam ca am arsuri de la stress... la analize mi-a iesit pozitiv. In primul an tratament cu cele 2 antibiotice + Nexium, in al doilea an tratament cu 3 anitbiotice + Omeran , in al treilea an tratament pe baza de plante ( picuri speciali pt HP si capsule de lucerna ) , rezultat : VAX. Nimic.... in continuare am arsuri , nu mai vreau tratament cu antibiotice pentru ca de fiecare data am fost bolnava la propriu in saptamina de tratament si apoi am bolit o luna cu ficatul prapadit ... am auzit de un tratament pe baza de muguri de brocoli, dar costa amarnic si nici nu e sigur ca reusesc.
Deci ..... am grija de maninc, nu mai beau vin decit extrem-extrem de rar, si am o sticla de Gaviscon in casa pentru orice eventualitate ( nu este ceva mai scirbos decit chestia asta groasa, alba si ....mentolata ) ( am mai luat Rennie dar imi faceau o sete incredibila si un gust foarte rau in gura/git ore intregi dupa ce luam o pastila ) ....
Categoric ca orice arsura stomacala inseamna Helicobacter Pylori. Si nu ar trebui neglijat pentru ca poate converge in alte "dureri", dar la ce tratamente mi s-au oferit pina acum mie nu-mi mai "arde" de nimic :D

http://tiktakro.blogspot.com/

Corina

Corina
Admin
Admin

Se poate inlocui praful de copt cu drojdie inmuiata in lapte (daca iti prieste).

http://www.prima-zi.blogspot.com

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Din pacate Helicobacter Pylori poate "converge" in trombocitopenie. A fost unul din factorii declansatori ai bolii fetitei mele. A urmat amandoua curele de tratament cu antibiotic, dar la interval de vreo 3 luni intre ele si anul trecut cand am repetat analiza nu mai avea. In mod normal dupa eradicare bacteriei, trombocitopenia ar fi trebuit sa se rezolve de la sine, dar in cazul nostru nu a fost asa.

https://mniko.blogspot.com/

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

wow ! ma duc sa citesc despre aceasta boala... nu demult am aflat ca dupa tratament cel mai sigur rezultat de verificare a prezentei bacteriei il ofera analiza din scaun si nu din singe. Este singurul clarificator.

http://tiktakro.blogspot.com/

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Prima si a doua oara a facut analiza din sange, iar ultima data din scaun. Intr-adevar este mai edificator rezultatul din scaun, decat cel din sange, dar costa mai mult.

https://mniko.blogspot.com/

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Sa va arat o mica parte din checul pregatit pentru soacra ( acum 2 zile ) ... aceeasi reteta, doar cu visine si stafide in compozitie iar deasupra am topit ciocolata neagra de 85% cacao si am presarat nuci rase pe deasupra... asa , de efect ;) . A fost ..wow!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

http://tiktakro.blogspot.com/

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Teodora, arata super checul tau. Cred ca s-a terminat imediat ce l-ai servit.

https://mniko.blogspot.com/

Corina

Corina
Admin
Admin

mmmmm ce bine arata....

http://www.prima-zi.blogspot.com

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Da, platoul acesta mic a fost portia lui soacra-mea, altfel ramanea saraca fara nimic... tare ii mai place checul la cafea dimineata ( e mare-mare cafegioaica ) . Oricum a fost prima data ca a agreat ciocolata amara ;)

http://tiktakro.blogspot.com/

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

Turte cu julfa

Ingrediente turta cu julfa

Seminte de canepa 1 kg faina 600 g zahar 500 g zahar vanilat 2 plicuri sare

Mod de preparare
Se alege canepa, se spala, si se coace la cuptor,se lasa la racit, se piseaza marunt,după care se vantura sa nu mai fie coji si fierbe în apă. Spuma care se ridică la suprafaţă se colectează şi se pune între foile înmuiate la rândul lor în apa fierbinte. Pe un platou se presară zahăr, coajă de lâmîie rasă şi esenţă, apoi se pune prima turta şi se adaugă julfa“, . Turta se face cu 20-25 de foi între care se intercalează julfa. În multe familii, compoziţia tradiţională din seminţele de cânepă este înlocuită cu nucă pisată sau halva.
Eu insa fac intr-un lighenas mai mare, si pun turtele ca un strat de tort, inmuiate in sirop, pun compozitia de julfa, apoi iar un strat de turte si iar compozitie,intr-un an am pus un strat de julfa si un strat de miez de nuca macinat si ameastecat cu putin zahar si cacao, si tot asa, am lasat sa stea, am adaugat siropul ramas, sa fie mai moale, sa se patrunda,si cand se racesc se ,,umfla"iese delicos pentru cine are rabdare!

Turtele:
Din faina, apa si sare se face o coca, din care se trag foi subtiri de marimea unei farfurii, se asaza pe tavi si se coc in cuptor,sau pe plita. Dupa ce s-au racit, se insiropeaza foile cu siropul in care a fiert julfa (semintele de canepa), spre a le inmuia, si se intinde julfa pe deasupra fiecarei foi. Eu le fac cam cu o saptamana inainte, le pun intr-o fata de masa curata, la uscat!


Va pun cateva poze de pe net:

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

luminita.predoi

luminita.predoi
Activ
Activ

Multumim pentru reteta Adelina. Este o prajitura traditionala de craciun?

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

Da, la noi in zona asta era prajitura traditionala din batrani, acum se face doar de catre cei care mai au rabdare sa caute samanta de canepa ,si sa o faca!

Corina

Corina
Admin
Admin

Turtele se mananca in ajunul craciunului. e "prajitura" cu care s eprimeste preotul cand umbla cu ajunul. Li se mai spun si "scutecele lui Iisus". Am scris un articol pentru Ziarul de Iasi anul trecut. Il gasiti [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cine nu are julfa se pot face cu nuca pisata.
Daca aveti rabdare sa cititi articolul am pus si o varianta pe care am incercat-o in anii cand locuiam in oras si pregatirile de craciun erau doar in ziua de ajun din lipsa de timp.

http://www.prima-zi.blogspot.com

Melly H.

Melly H.
Activ
Activ

Turte cu julfa mai mananc si eu de la matusile de la tara, in casa facem an de an din cele cu nuca!
Multumim de retete si explicatii doamnelor!

Gianina

avatar
Ucenic
Ucenic

Am promis ca vin cu reteta de briose(de post),pe care am gasit-o pe un blog de profil pe care-l urmaresc.
Asta e reteta originala
150 ml ulei vegetal (cocos, nuci, floarea soarelui)
250 ml lapte vegetal (migdale, alune, soia, orez)
extract pur de vanilie
240g zahar brun (sau alb, daca nu va place sau nu aveti brun)
360g faina
2 lingurite rase cu praf de copt
3 linguri cacao neagra de cea mai buna calitate
2 linguri cu varf de fulgi de cocos sau nuca (optional)
In loc de lapte vegetal eu am pus lapte normal,iar la a doua runda am pus zeama de la un compot.Si in loc de cacao,eu folosesc carob.A,si eu am pus peste blatul alb cate o capsuna de la congelator,adica inghetata,hi,hi si un pic de smantana frecata cu miere pe deasupra.
Iata primele briose...sunt "ciufulite" ca nu stiam cum sa le scot din tava,pana la urma am dat cu ea de masa si au iesit usormdar,nah,omul din greseli invata.
  [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Gianina

avatar
Ucenic
Ucenic

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Gianina

avatar
Ucenic
Ucenic

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Gianina

avatar
Ucenic
Ucenic

Nu ma injurati ca am uitat modul de preparare,din graba.
"Preparare:
Amesteca intr-un bol incapator toate ingredientele lichide! In mixul lichid incoporeaza zaharul si aromele (vanilie, migdale sau rom) si abia apoi adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt! Adauga, daca vrei, putin cocos sau nuca macinata pentru un plus de aroma!

Pregateste cuptorul (190 grade C) si tava de cupcakes, cu sau fara hartii! Daca nu pui hartii atunci unge formele cu putin ulei vegetal!
Umple formele doar 1/2! In amestecul ramas adauga cacao si completeaza fiecare muffin cu acest amestec astefl incat fiecare forma sa fie aproape plina! Pentru un efect marmorat agita putin amestecul cu o furculita! Eu i-am lasat asa :)
Coace pentru aprox 30 min! Ai grija sa treaca testul cu scobitoarea si fii atenta sa nu deschizi usa cuptorului in primele 20 minute! "

Adelina

Adelina
Veteran
Veteran

Multumim mult,Gianina!

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 2 din 2]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum