Turte cu julfa
Ingrediente turta cu julfa
Seminte de canepa 1 kg faina 600 g zahar 500 g zahar vanilat 2 plicuri sare
Mod de preparare
Se alege canepa, se spala, si se coace la cuptor,se lasa la racit, se piseaza marunt,după care se vantura sa nu mai fie coji si fierbe în apă. Spuma care se ridică la suprafaţă se colectează şi se pune între foile înmuiate la rândul lor în apa fierbinte. Pe un platou se presară zahăr, coajă de lâmîie rasă şi esenţă, apoi se pune prima turta şi se adaugă julfa“, . Turta se face cu 20-25 de foi între care se intercalează julfa. În multe familii, compoziţia tradiţională din seminţele de cânepă este înlocuită cu nucă pisată sau halva.
Eu insa fac intr-un lighenas mai mare, si pun turtele ca un strat de tort, inmuiate in sirop, pun compozitia de julfa, apoi iar un strat de turte si iar compozitie,intr-un an am pus un strat de julfa si un strat de miez de nuca macinat si ameastecat cu putin zahar si cacao, si tot asa, am lasat sa stea, am adaugat siropul ramas, sa fie mai moale, sa se patrunda,si cand se racesc se ,,umfla"iese delicos pentru cine are rabdare!
Turtele:
Din faina, apa si sare se face o coca, din care se trag foi subtiri de marimea unei farfurii, se asaza pe tavi si se coc in cuptor,sau pe plita. Dupa ce s-au racit, se insiropeaza foile cu siropul in care a fiert julfa (semintele de canepa), spre a le inmuia, si se intinde julfa pe deasupra fiecarei foi. Eu le fac cam cu o saptamana inainte, le pun intr-o fata de masa curata, la uscat!
Va pun cateva poze de pe net:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]