RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Pregatiri pentru camara in iulie

+4
Adelina
tiktakro
Corina
MNiko
8 participanți

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3

In jos  Mesaj [Pagina 3 din 3]

51Pregatiri pentru camara in iulie - Pagina 3 Empty Re: Pregatiri pentru camara in iulie Joi 31 Iul 2014 - 10:12

MNiko


Admin
Admin

Fetele am auzi de pastai conservate in sticle de pplastic. de fapt am citit pe unele bloguri ca in ardeal s-ar folosi metoda asta, dar n-am gasit exact si reteta. Voi cum conservati pastaile? In afara de congeltor ca deja am pus detul de multe astfel si cum inca mai am as vrea sa le mai pun si altfel.

A si am mai auzit de pastai uscate. Unii zic fierte si puse la uscat altii zic ca asa crude. Ati incercat?

Si mai vroiam s-o intreb ceva pe Corina: cand se culege si cum se conserva porumbul dulce?

https://mniko.blogspot.com/

52Pregatiri pentru camara in iulie - Pagina 3 Empty Re: Pregatiri pentru camara in iulie Joi 31 Iul 2014 - 10:20

Corina

Corina
Admin
Admin

Porumubul dulce se culege acum, cand e in lapte. De conservat se conserva la fel ca mazarea. Am reteta pe blog. O caut si o pun aici.

Porumb conservat cu aspirina
Ingrediente: stiuleti mari de porumb crud, sare neiodata, tablete aspirina.
Mod de preparare: se alege porumb crud, in lapte, precum cel bun de fiert in timpul verii. Se curata de foi si de matase, care se aseaza pe baza unui vas. Se aranjeaza stiuletii in oala, cu foi printre ei si se fierb in apa cu putina sare, la foc mic, in vasul acoperit, timp de aprox 30 minute. Se curata boabele de pe stiulete. Se aseaza boabele in borcane curate (720 ml), astfel incat sa se ocupe ¾ din volum. La fiecare borcan se adauga 2 lingurite de sare si 2 tablete pisate de aspirina. Se toarna apa cat sa acopere boabele si sa ramana un spatiu gol de 2 cm. Se capseaza borcanele si sefierb la bain-marie timp de 30 minute de la inceputul fierberii. Se lasa sa se raceasca in oala in care au fiert. La borcane de 400 ml pun 1 lingurita rasa de sare si 1 aspirina.

Pastaile le pun la borcan dupa aceeasi reteta ca si porumbul si mazarea.

pastai in apa cu sare
Ingrediente: 4 kg de fasole verde sau galbena; 2 linguri sare, apa
Mod de preparare: se aleg pastai proaspete, fragede, care se trec prin jet de apa rece si se taie capetele. Intre timp, se fierbe, intr-o oala de 5 litri, apa cu sarea. Cand clocoteste, se adauga pastaile, iar dupa 2-3 minute se scot la scurs. Se aseaza fasolea in borcane spalate si uscate, astfel incat sa ocupe cat mai bine spatiul din borcan. Se toarna apa in care au fost oparite legumele, astfel incat sa acopere fasolea, dar sa ramana 2-3 cm pana la gura borcanului. Se sterilizeaza conservele timp de 30 minute, cronometrand de la primul clocot. Se lasa sa se raceasca in cratita, apoi se duc la camara.Pentru siguranta, se poate pune cate o aspirina la borcanul de 800 gr.
Mazarea se face la fel, insa se fierbe bine (ca pentru mancare) si se pune sigur aspirina 1 pastila la borcan de 800 gr.

http://www.prima-zi.blogspot.com

53Pregatiri pentru camara in iulie - Pagina 3 Empty Re: Pregatiri pentru camara in iulie Joi 31 Iul 2014 - 11:13

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Cu aspirina m-ai lovit in plin. Pt ca am doi copii sub 12 ani evit s-o folosesc ca nu e indicat pt ei. S-au invatat si rudele mele sa n-o mai foloseasca. Insa tinand cont ca total am cam 20 de stiuleti cred ca dupa fierbere le gasesc loc in congelator.
Sare nu avem voie, dar tinand cont ca totusi e o cantotate mica de sare la 4 kg de pastai voi incerca sa le fac asa. Si voi incerca si fara sare. Mama mi-a facut bullion fara sare deja de vreo 3 ani si sterilizate sticlele au tinut chiar foarte bine.

Merci Corina. Chiar acum fetele taie pastai sa le fierbem si eu pregatesc merele pt poame. N-au fost multe anul acesta asa ca adio otet de mere, dar mai am de anul trecut.

https://mniko.blogspot.com/

54Pregatiri pentru camara in iulie - Pagina 3 Empty Re: Pregatiri pentru camara in iulie Vin 1 Aug 2014 - 11:19

sandamurariu

sandamurariu
Ucenic
Ucenic

Eu fac o mancarica de pastai la borcan.Intr-o oala mare de tuci de10 kg pun un rand de pastai oparite,un rand de ceapa si un rand de rosii curatate de pielita.Ceapa si rosiile le tai feliute.Repet pana umplu oala.mai pun o canita de ulei si una de apa si sare dupa gust,o lingura potrivita ar fi de ajuns.Pun pe foc si cand incepe sa fiarba acopar cucapac si dau aragazul la mic.Nu amestec in mancare.Intre timp pregatesc borcanele si le pun in tava in cuptor sa se incalzeasca.Cand e buna de mancat,pun in borcanele fierbinti si infiletez cu capace noi.Sterilizez pentru 10-15 minute si le las sa se raceasca in cuptor.Imi ies 13 borcane de 720 g,atatea intra in tava de aragaz.Iarna fac mujdei si mamaliga si gata mancarea.
Nu am incercat niciodata,dar se pun pastai curatate in sticle de plastic cat incap si apoi se strange bine capacul.Nu stiu cum stau dar cred ca raman se intaresc in sticla.

55Pregatiri pentru camara in iulie - Pagina 3 Empty Re: Pregatiri pentru camara in iulie Vin 1 Aug 2014 - 18:38

dariana

dariana
Activ
Activ

Sanda eu fac conserva asta dar nu pun ulei sa nu prinda gust si mai adaug frunze de patrunjel .Pastai in sticle de plastic am incercat , sa fie sticlele uscate , pastaile sa fie netaiate sa aiba virful si baza nerupta .Mie nu mi-au placut cum se pastreaza.
Eu le fierb , le pun in borcane de 800 gr le capsez si le sterilizez doua zile la rand .Pun pastaile indesate bine si completez cu apa in care au fiert Se poate pune cate o aspirina la borcanul de 800 gr.
Zilele astea am gasit la piata rosii si mi-am fiert 30 sticle de 300 ml .
Cele uscate se fac pe la tara unde le pun pe ata si le tin la aer sa le bata curentul .

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 3 din 3]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum