RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.
RE-CREATIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Pregatiri pentru camara in mai - iunie

+9
sandamurariu
Camelia
dariana
catalina
tiktakro
Melly H.
Adelina
Corina
MNiko
13 participanți

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 4]

tiktakro


Moderator local
Moderator local

Da, Mihaela, am povestit la cafea ca sunt fetele barbatului meu, din prima casatorie... repet : eu personal, nu am copii. Dar sunt ca si copiii mei ;)

Catalina, tocmai ce ma uitam acum citeva minute la menta din gradina... am o tufa de menta simpla ( brosteasca ) plantata intr-un strat ca sa alunge soriceii aceia nesuferiti care mi-au mincat anul trecut recolta de ceapa .... oare o fi buna la siropul de menta de care vorbesti sau trebuie menta creata ?

http://tiktakro.blogspot.com/

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Nu stiu ce sa zic despre tipul de menta. Ca sa fiu sincera mie mi-a cules-o mama, avea frunzele destul de micute si tulpina mare ca a trebuit sa-si "croiasca" singura drum printre buruieni.
Merci de lamuriri. Am rata postarea ta despre fete de la cafea. Mea culpa.

https://mniko.blogspot.com/

catalina

catalina
Ucenic
Ucenic

Teodora,nu stiu ce fel de menta se foloseste ,eu vreau sa aplic reteta Corinei dar la tipul de menta nu m-am gandit,poate ne lamureste Corina

Corina

Corina
Admin
Admin

Merge cu orice fel de menta. Cu cat e mai aromata (vecinele mele spun ca bate vantu' in gura cand strivesti frunza intre dinti) cu atat iese siropul mai aromat. Mie nu mi s-a prins tufa de menta creata asa ca folosesc de asta comuna care creste din belsug prin gradina....

http://www.prima-zi.blogspot.com

tiktakro

tiktakro
Moderator local
Moderator local

Multumesc, acum ma duc sa caut reteta de sirop ...

http://tiktakro.blogspot.com/

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Iata si colectia mea de conserve din luna iunie:

Pregatiri pentru camara in mai - iunie - Pagina 2 IMG_20130701_194021_zpsa522f01c

Acum incep pregatirile pentru iulie.

https://mniko.blogspot.com/

catalina

catalina
Ucenic
Ucenic

si eu am facut sirop(foarte bun),compot de visine si dulceata........nu le-am facut poza ,sunt deja pe raft in beci

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Poti sa le faci si in raft poza, nu? Eu nu am raft. De fapt in beciul meu este depozit de materiale de constructie si astea au ramas aliniate in bucatarie. Saptamana viitoare am in plan sa fac curatenie in beci si sa amenajez si niste rafturi.

https://mniko.blogspot.com/

Corina

Corina
Admin
Admin

Si ale mele sunt deja la beci si nu pot face poze din lipsa de blitz. Si asa telefonul meu estompeaza. Dar pot sa va scriu:
- 40 borcane (800gr) compot cirese
- 20 borcane compot visine
- 10 borcanele (400gr) dulceata cirese mari
- 32 borcanele dulceata cirese amare
- 16 borcanele dulceata visine
- 6 litri sirop trandafir (3l s-au baut deja)
- 2 litri sirop menta
- 1 litru sirop zmeura
- 10 borcane mazare
- 4 borcanele dovlecei
- un borcan 5 litri cu visine pentru dulceata
- 1 damigeana de 5 l cu visine pentru visinata
Atat am reusit sa fac luna asta pe langa plante puse la uscat: pojarnita, sanzaiene, coada soricelului, musetel, trandafir, marar mult si amestecul pentru bors (loboda, patrunjel, marar si leustean)

http://www.prima-zi.blogspot.com

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Wow, cate faci si cate retete imi dau seama ca stii. Trebuie sa-mi fac si eu o carte de bucate cu retetele astea ale tale.
Nu ne impartasesti reteta pentru bors? Intr-un topic separat? Am facut si eu odata bors de casa, dar nu implia loboda si patrunjel, doar tarate.

https://mniko.blogspot.com/

Corina

Corina
Admin
Admin

Borsul umplut in casa implica tarate de grau si faina de porum si huste (amestec de la un bors terminat) sau maia (nu stiu sa fac cu maia).
Amestecul de plante pentru bors sunt plante uscate pe care le pun in bors (la noi nu se fac ciorbe). Anul trecut le-am pus in pungute separate si am rams cu loboda nefolosita (am uitat de ea) asa ca anul asta mi-am facut niste proportii si le pun la gramada. Cand bag mana in borcan sa iau de toate.... :-)

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/sa-pregatim-camara-si-farmacia-casei-incepand-cu-luna-aceasta--14870.html

http://www.prima-zi.blogspot.com

Corina

Corina
Admin
Admin

Am vrut sa fac un topic nou dar la cate retete am reusit sa adunam anul trecut ar fi fost pacat...
O sa marim listele cu pelinul care se strange pe 1 mai si e un antispastic excelent.

http://www.prima-zi.blogspot.com

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Incep sa fac si eu pregatiri de camara si congelator pe luna asta: frunze de telina, patrunjel si usturoi verde - tocate si la congelator. Patrunjel si telina voi incerca sa pun si la uscat, dar le toc mai intai.


Eu am uitat de pelin desi ne-ai spus tu asta si anul trecut. Trebuie sa-mi notez intr-un caiet.

https://mniko.blogspot.com/

Corina

Corina
Admin
Admin

uite ca la frunze de usturoi nu m-am gandit sa le congelez. Buna idee!
Si eu toc plantele aromate inainte de uscare pentru ca lasate mari imi dau impresia de fan... Nu as putea spune de ce dar am senzatia ca isi pierd din arome....

http://www.prima-zi.blogspot.com

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Plus ca uscate se taie mai greu, sau se toaca mai greu. Cel putin asa am eu impresia.

Am pus si ceapa verde la congelator si a tinut detul de bine. Mi s-a atras atentia ca sa nu o tin mult, pana la iarna ca se strica ( cum nu stiu ca daca o tin congelata de ce s-ar strica?) dar daca nu am pus mult, s-a folosit repede.
Acum am pus cam 5 legaturi mari de usturoi. L-am pus in ideea ca eu mai fac drob peste an si sa am si usturoi verde sa pun in drob.

https://mniko.blogspot.com/

Corina

Corina
Admin
Admin

e buna ideea cu usturoiul verde congelat.
anu asta am cumparat deja aceeasi cantitate de zahar cat am luat anul trecut tot anul. Si saptamana asta am calculat ca imi trebuie 3-4 baxuri pentru siropuri. Cred ca o sa incerc dulceata de salcam pentru vanzare. E "altfel" si cam tot ce e altfel se cauta...

http://www.prima-zi.blogspot.com

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Spor sa ai Corina, la vanzare.

https://mniko.blogspot.com/

Corina

Corina
Admin
Admin

Multumesc!

http://www.prima-zi.blogspot.com

44Pregatiri pentru camara in mai - iunie - Pagina 2 Empty Re: Pregatiri pentru camara in mai - iunie Mier 14 Mai 2014 - 18:08

dariana

dariana
Activ
Activ

Am uscat si eu si am pus apoi in borcanele - frunze de leustean , tarhon in otet , frunze de patrunjel , flori de soc , ;
Azi am cumparat de la piata salata verde si am pus 12 borcanele .Acum sint in cuptor la sterilizat .Am cumparat si cas si l-am pus la congelator ! Am dat si eu start la adunat in camara !

45Pregatiri pentru camara in mai - iunie - Pagina 2 Empty Re: Pregatiri pentru camara in mai - iunie Mier 14 Mai 2014 - 18:49

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Pt ce pui la borcan salata verde?

Am pus si eu la uscat ieri frunze de telina si patrunjel si flori de salcam. Dupa ce trec ploile astea o sa mai culeg patlagina sa pun la uscat.

https://mniko.blogspot.com/

Camelia

Camelia
Moderator global
Moderator global

Compotul meu de capsuni.Sper sa tina pana la iarna.
Pregatiri pentru camara in mai - iunie - Pagina 2 Bgo7tf

dariana

dariana
Activ
Activ

MNiko ! salata verde pentru ca nu am loc in congelator o pun la borcan Acum o cumpar de la tarani iar la iarna cea care se vinde e si scumpa si nu are acelasi gust !
Voi nu puneti asa salata ?

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Camelia arata tare bine compotul tau. Nu ne dai si reteta?

Dariana nu am pus niciodata salata. Cum o pui la borcan? Si cum o folosesti apoi pt mancare?

https://mniko.blogspot.com/

dariana

dariana
Activ
Activ

O pun in borcane de 450 grame dupa ce o fierb in apa simpla intr-o oala .Apoi cu un cleste sau o furculita o indes bine in borcan si mai completez cu apa in care a fiert daca trebuie dar lasa atita apa O capsez apoi pun borcanele intre ziare sau stergare la sterilizat 30 minute dupa ce fierbe apa din oala in care am pus borcanele Las apoi acolo dupa ce sting focul sa se raceasca eventual pina a doua zi Le pun apoi in camara si iarna cand vreau ciorba in apa care fierbe rasorn un borcan apoi procedez la fel ca si cand ar fi salata prospata ! Daca aveti camara la bloc mai calda puteti pune o juma de tableta de aspirina !

MNiko

MNiko
Admin
Admin

Multumim de reteta Dariana. Eu nu folosesc de obiecei salata in ciorba. Iar singura ciroba de salata pe care am facut-o era cu omleta.

https://mniko.blogspot.com/

Camelia

Camelia
Moderator global
Moderator global

Mihaela cu mare drag va dau reteta:
Compot de capsuni

Ingrediente:
Capsuni 1 kg Zahar 8 linguri Apa 1

1)Capsunele se spala, se curata de codite si se lasa la uscat.

2)Capsunile se pun in borcane sau sticle mici acoperind jumatate de sticla/ borcan. Dupa ce am pus capsunile adaugam cate 2 linguri de zahar si apa pana umplem sticla

3)Punem sticlele intr-un vas in care am asezat pe fund un prosop de bumbac. Punem apa pana la gatul sticlei si dam la foc mediu timp de 20 de minute(eu le-am fiert mai mult)

4)Dupa ce inchidem focul lasam sticlele in apa timp de 10-12 ore pentru a se raci complet.

5)Fructele se inmoaie destul de mult, insa sucul este deosebit de aromat.



Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 2 din 4]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum