Mihaela cu mare drag va dau reteta:
Compot de capsuni
Ingrediente:
Capsuni 1 kg Zahar 8 linguri Apa 1
1)Capsunele se spala, se curata de codite si se lasa la uscat.
2)Capsunile se pun in borcane sau sticle mici acoperind jumatate de sticla/ borcan. Dupa ce am pus capsunile adaugam cate 2 linguri de zahar si apa pana umplem sticla
3)Punem sticlele intr-un vas in care am asezat pe fund un prosop de bumbac. Punem apa pana la gatul sticlei si dam la foc mediu timp de 20 de minute(eu le-am fiert mai mult)
4)Dupa ce inchidem focul lasam sticlele in apa timp de 10-12 ore pentru a se raci complet.
5)Fructele se inmoaie destul de mult, insa sucul este deosebit de aromat.
Compot de capsuni
Ingrediente:
Capsuni 1 kg Zahar 8 linguri Apa 1
1)Capsunele se spala, se curata de codite si se lasa la uscat.
2)Capsunile se pun in borcane sau sticle mici acoperind jumatate de sticla/ borcan. Dupa ce am pus capsunile adaugam cate 2 linguri de zahar si apa pana umplem sticla
3)Punem sticlele intr-un vas in care am asezat pe fund un prosop de bumbac. Punem apa pana la gatul sticlei si dam la foc mediu timp de 20 de minute(eu le-am fiert mai mult)
4)Dupa ce inchidem focul lasam sticlele in apa timp de 10-12 ore pentru a se raci complet.
5)Fructele se inmoaie destul de mult, insa sucul este deosebit de aromat.